„Návštěvníci se mohou těšit na interaktivní ukázky stavební, vojenské, hasičské, komunální, zemědělské a jiné techniky. Prezentovat se bude více než pět desítek firem a společností, které technické vybavení vyrábějí anebo využívají při své práci," přiblížila k akci za organizátory mluvčí Kopřivnice Jana Hromočuková.

Stejně jako v uplynulých letech lákají pořadatelé také na doprovodné a adrenalinové aktivity, z nichž si snad každý návštěvník vybere. Zájemci se budou moci proletět vrtulníkem, projet se ve vozech ferrari, lamborghini nebo v nákladních vozech po polygonu, k vyzkoušení budou lákat také motokáry, čtyřkolky, laserová střelnice i rádiem řízené modely. Chybět nebudou ani simulátory nárazu či převrácení ve vozidle.

HUDEBNÍ VYSTOUPENÍ

Po celou dobu akce si na své přijdou také milovníci hudby. Nabídka bude letos více než pestrá. „V letošním roce jsme se rozhodli zvolit trochu jinou cestu než doposud. Lidé se v odpoledních hodinách mohou těšit na vystoupení revivalových kapel i hudebníků z blízkého okolí," prozradila mluvčí města.

V sobotu i v neděli budou na programu tři koncerty, které začnou vždy v 11.30, 14 a poslední v 16 hodin. Na pódiu se postupně vystřídají kapely jako Public Relations, revival Rammstein CZ, Team Revival Martin a v neděli pak Stanley´s Dixie Street Band, Kiss revival a Vaťák, jež imituje vystoupení skupiny Kabát.

Po oba dny budou mít zájemci navíc možnost nahlédnout do útrob kopřivnické automobilky. Podle informací hlavního organizátora akce Pavla Fardy bude hlavní montáž společnosti pro veřejnost otevřena dnes i zítra v době od 10 do 15 hodin. Letošní novinkou bude dětský koutek, ve kterém bude pro ty nejmenší zajištěný nejen dohled, ale i zábavné aktivity.

AUTEM, AUTOBUSEM, NA KOLE I PĚŠKY

Bohatý program Dnů techniky, na které je vstup zdarma, startuje už v 9 hodin ráno. Do areálu se mohou návštěvníci dostat buď bezplatnou autobusovou dopravou, která bude vyjíždět každou půlhodinu ze zastávky u polikliniky nedaleko kopřivnického vlakového nádraží, osobními auty přes bránu číslo 6 od Průmyslového parku, pěšky přes bránu číslo 5 u zimního stadionu anebo pohodlně na kole.

Po úspěchu z loňského roku si budou moci cyklisté své bicykly uschovat v hlídané kolárně.