Také v letošním roce se proto mohou tamní senioři těšit na řadu vzdělávacích, sportovních i kulturních akcí. První vlaštovkou bude beseda o poskytování první pomoci, která se uskuteční v úterý 26. února od 14 hodin v Klubu seniorů na Sokolovské ulici. Všechny ostatní plánované aktivity budou součástí programu s výstižným názvem „Aktivní senior 2013 aneb i stárnutí může být zábava". Dříve narození obyvatelé města se v něm mohou těšit například na kurzy trénování paměti, Akademii třetího věku, Pochod všech generací, Sportovní den pro aktivní seniory či kulturně-společenská Seniorská odpoledne.

Pokud se městu opět podaří získat dotační podporu Moravskoslezského kraje, je v plánu také opakování kurzu počítačové gramotnosti Seniorcomp, o který byl v loňském roce obrovský zájem a řada jeho účastníků by si nabyté vědomosti ráda zopakovala či rozšířila.

„Kromě osvědčených akcí z předchozích let připravujeme také několik novinek, které vycházejí z námětů samotných seniorů. Jedná se o žádané cykloturistické vyjížďky nebo výstavu seniorských ručních prací ve vestibulu radnice," uvedla Jiřina Mikulenková z odboru sociálních věcí a zdravotnictví.