„Výstavbou koridoru mezi jednotlivými budovami jsme dosáhli většího komfortu při převozu pacientů na vyšetření a ulehčili už tak těžkou práci zdravotníků,“ uvedl ředitel Radan Gocal. Spojovací chodba také slouží pro ambulantní pacienty i převoz teplé stravy zcentrální kuchyně na jednotlivá oddělení. „Pro personál i pacienty podzimní koridor znamená zvýšení kvality poskytované péče, větší pohodlí a přispívá k většímu bezpečí pacienta,“ sdělila Zdenka Klyncyparová, hlavní sestra nemocnice.

Investorem stavby, jejíž náklady dosáhly přes 9 miliónů korun, je Krajský úřad Moravskoslezského kraje. „Spolupráce skrajem i sBeskydskou stavební společností, která stavbu realizovala vobdobí mezi letošním březnem až zářím, byla po celou dobu velmi dobrá,“ pronesl Petr Mrázek, vedoucí údržby novojičínské nemocnice.

Koridor vede v osmdesáti procentech pod povrchem země. Je klimatizovaný, vytápěný a splňuje přísné bezpečností předpisy. Je dlouhý přes sto metrů. Má 1,5 metrové převýšení, protože spojuje první podzemní podlaží interny s prvním nadzemním podlaží hlavní budovy. Vrámci bezpečnosti je celý komplex monitorován kamerami.