K malování zajímavých zákoutí, přírodních krás, výjevů z denního života, domů a jiných budov či památek v obci mohou využít jakoukoli výtvarnou techniku na výkresech formátů A5, A4 nebo A3. Soutěží se v pěti kategoriích děti předškolního věku, prvního a druhého stupně základní školy, dospělí a mládež a týmy.

„Každý jednotlivec nebo tým může zaslat pouze jednu výtvarnou práci,“ upozornili pořadatelé soutěže s tím, že na zadní stranu výtvorů mají soutěžící uvést své jméno a příjmení, kategorii, věk, adresu, telefonní číslo a e-mail a u týmové práce také nejstaršího člena týmu.

Práce do výtvarné soutěže budou přijímány do 30. dubna v knihovně a také na Obecním úřadě Kateřinice. „Vyhlášení výherců a předání cen proběhne 16. června na oslavě Dne obce. Všechny obrazy budou vystaveny v Kulturním centru u příležitosti těchto oslav. Výtvarná díla bude hodnotit odborná porota a po ukončení soutěže budou výtvarná díla dále dělat radost v prostorách knihovny nebo jiných veřejných místech naší obce,“ doplnili pořadatelé.