Na dubnovém zasedání schválili zastupitelé Frenštátu pod Radhoštěm poskytnutí dotace na provoz lanové dráhy na Horečkách. „Město Frenštát pod Radhoštěm a obec Trojanovice tak budou již potřetí prostřednictvím Fondu Horečky spolufinancovat provoz lanové dráhy pro veřejnost,“ uvedla Iva Vašendová, tisková mluvčí města Frenštát pod Radhoštěm.

„Budeme se podílet například na úhradě mzdových nákladů personálu obsluhy, nákladů na dodávku elektrické energie, režijních nákladů ve dnech provozování lanové dráhy pro veřejnost, a to v souladu s podmínkami poskytnuté dotace,“ sdělila starostka Frenštátu pod Radhoštěm Zdeňka Leščišinová.

Dospělý čáp odmítl pustit mladé na komín. Trucovali na druhém až do něho spadli.
Dospělý čáp odmítl pustit mladé na komín. Trucovali na druhém až do něho spadli
Bílovecký zámek navštěvoval také spisovatel Karl May.
Bílovec: opraví další část zámku i kašnu

Lanovka slouží prioritně skokanům na lyžích pro jejich činnost, především v době jejich tréninků a závodů. Před třemi lety byla zprovozněna po rozsáhlé rekonstrukci, která zahrnovala nátěry sloupů, dolní a horní stanice, repas sedaček a kompletní vyměnu elektrické části lanovky. „Možnost provozu lanovky  pro veřejnost je právě jedním z výsledků dlouhodobé a kvalitní spolupráce mezi městem a tělovýchovnou jednotou,“ dodala starostka města.

V úterý 1. května pojede lanovka od 10 do 17 hodin. Jízdné zůstává stejné jako loni dospělý zaplatí 30 korun, dítě polovinu. „Letošní novinkou bude možnost takzvané okružní jízdy,“ doplnila frenštátská mluvčí Iva Vašendová s tím, že v loňském roce se lanovkou svezlo více než devet tisíc lidí, v průměru 89 osob denně.

Provoz lanové dráhy pro veřejnost ve Skokanském areálu Jiřího Rašky bude k dispozici na www.frenstat.info.cz.

Skokanský areál Jiřího Rašky ve Frenštátě pod Radhoštěm.
Areál skokanských můstků Jiřího Rašky: Zastupitelé odsouhlasili důležité smlouvy