„Osobně mě velmi mile překvapilo a zároveň potěšilo, že třetina přítomných na schůzce byly ženy. Mám radost, že zájem o běhání stále stoupá,“ nechal se slyšet Jiří Harašta, předseda Atletického klubu Emila Zátopka, který závod na počest tohoto legendárního kopřivnického rodáka každoročně pořádá.

Po informativní schůzce přijdou na řadu už samotné tréninky v terénu, přičemž ten první pořadatelé naplánovali na čtvrtek 6. dubna. Zájemci se sejdou v 17 hodin na hřišti u školy Emila Zátopka, aby se mohli seznámit se základy systematického tréninku. Podle slov předsedy atletického klubu se však běžci nemohou spoléhat jen na společné trénování. „Naše tréninky jednou za čtrnáct dní stačit nebudou, protože Běh rodným krajem Emila Zátopka patří k těm náročnějším závodům,“ potvrdil Jiří Harašta a pokračoval: „Potýkali jsme se navíc s tím, že se nám přihlásili lidé pracující na směny, kteří je všechny stíhat nebudou. Pan Neuwirth se jim rozhodl vyjít vstříc a je ochotný věnovat se zájemcům také individuálně.“

Od letošního, jubilejního patnáctého ročníku závodu, který se poběží na podzim tohoto roku a který povede z Kopřivnice do Rožnova pod Radhoštěm, si pořadatelé slibují vyšší účast běžců než v předchozích letech. Společnými výběhy a tréninky chce totiž atletický klub nadchnout pro běhání co nejvíce lidí.

„Chceme, aby se kondiční běžci přestali tohoto náročného závodu bát. Byli bychom rádi, kdyby se k této skupině přidali další noví zájemci,“ připustil Jiří Harašta s tím, že prozatím to vypadá, že se jim tento záměr podaří naplnit.