Stává se už pomalu tradicí, že v Novém Jičíně se milovníci kinematografie a promítání pod noční oblohou scházejí v zahradě městské knihovny a ani v letošním roce tomu nebude jinak.

V rámci bohatého programu Novojičínského léta, jež nabízí od konce června až do začátku září řadu koncertů a dalších kulturních akcí, nechybí ani oblíbené letní kino, které bude promítat každý den od 13. do 16. srpna. Začátek promítání je vždy v devět hodin večer.

„Přesný program letního kina ještě nevíme, ale lidé se mohou těšit na český film, akční, pak animovaný a poté bude nějaká klasika, ale jaká to bude, o tom si může veřejnost rozhodnout sama na facebookových stránkách kina Květen," sdělila Deníku mluvčí novojičínské radnice Marie Machková.

Kopřivnice

V nabídce jsou nesmrtelné klasiky jako Perný den, Klub rváčů, Trainspotting nebo Divoké historky, ovšem každý může navrhnout i svého favorita. V letní kino se opět po roce na několik dní promění prostory koupaliště v Kopřivnici.

Na promítání nových nebo mezi diváky úspěšných filmových titulů pod širým nebem se tamní obyvatelé mohou těšit hned ve třech srpnových termínech, a to konkrétně 6. až 9. srpna, 12. až 14. srpna a naposledy pak 16. srpna.

Bílovec

Zato v Bílovci se obrovské bílé plátno rozsvítí po celé prázdniny. Od konce červa až do závěru srpna zde budou promítat v každém týdnu dva dny. Návštěvníky čekají nesmrtelné lahůdky jako Hříšný tanec, Bezstarostná jízda, Zběsilost v srdci nebo Big Lebowski, ale i novější kousky jako třeba akční Rychle a zběsile 6.

„Letní kino v Bílovci patří mezi naprosto unikátní. Jedná se o amfiteátr v areálu zámku s výhledem na malebnou krajinu. To vše v samém centru města, několik metrů od náměstí. Možnost parkování na náměstí v Bílovci. Motorkáři mohou parkovat přímo v areálu kina," informuje bílovické Kino Radost.

Frenštát pod Radhoštěm

České filmy budou dominovat letnímu promítání pod širým nebem ve Frenštátě pod Radhoštěm v místním autokempu, kde se nejen turisté ale i občané města mohou těšit na Minibiják Špalek. Potrvá celé prázdniny, každý týden s jedním promítáním.

Kinematograf bratří Čadíků

A nebylo by léto létem, kdyby na Novojičínsko nezavítal ani oblíbený kinematograf bratří Čadíků.

Jedna z jeho čtyř tras nemine opět Příbor (8. 8. 11. 8.) a hned poté maringotka s promítačkou zastaví na čtyři večery v nedaleké Studénce.