Tři nové elektronické tabule, které informují o odjezdech jednotlivých autobusových linek, zpožděních, výlukách a dalších důležitých změnách, byly v Příboře vybudovány v rámci projektu Poskytování dopravních informací cestujícím. V provozu jsou od listopadu letošního roku.

Cílem projektu, který zrealizovala společnost Koordinátor ODIS, bylo pořízení a instalace jednoho elektronického informačního LED panelu a dvou elektronických informačních LCD monitorů, které se objevily na třech příborských zastávkách, a to u školy, kostela a pošty. V prostoru u Masarykova gymnázia byl informační panel umístěn na budovu školní tělocvičny.

Projekt byl spolufinancován Evropskou unií díky Regionálnímu operačnímu programu Moravskoslezsko, konkrétně z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Tyto dotace pokryly náklady ve výši pětaosmdesát procent. Zbývající část dofinancoval ze svých prostředků Moravskoslezský kraj.

Bezdrátová technologie

„Data jsou do informačních tabulí přenášena bezdrátovou technologií z dispečinku Koordinátora ODIS, který zároveň zajišťuje jejich provoz," vysvětlil investiční technik a pracovník odboru investic a správy majetku města Ivo Kunčar s tím, že výrobcem a zároveň zhotovitelem panelů byla společnost Bustec z jihomoravského Blanska. Náklady na provoz těchto zařízení ponese město Příbor, a to po dobu pěti let.

Ivana Reková