Nejbližšího sobotního termínu se zúčastní také čtyři města na Novojičínsku, a to Studénka, Příbor, Nový Jičín a Kopřivnice. Letošním nováčkem v projektu bude Studénka. Akce odstartuje úderem desáté hodiny v tamním vojenském krytu na Tovární ulici.

„Během dvouhodinového dopoledního ochutnávání budou mít návštěvníci šanci prohlédnout si také vnitřní prostory historického bunkru z roku 1944, který byl v nedávné době zrekonstruován," zve do Studénky spolupořadatel akce Lukáš Zavadil. Vybraný výtěžek podpoří právě studénecký projekt Kryt.

Další setkání nadšenců dobrých pokrmů proběhne v prostorách Fajmypubu na Lidické ulici v Příboře od 11 do 15 hodin. V nabídce bude široká škála pokrmů, jako například cizrnová buchta, pohankové karbenátky či špaldové tyčinky.

O pár kilometrů dál, v Kopřivnici, proběhne festival v Lašském muzeu a zachráněné konírně u Šustalovy vily. Kromě tradičních pokrmů se v nabídce objeví také moderní a exotická jídla a za zmínku jistě stojí podzimní polévky či domácí chleby a sekaná. Na své si přijdou také milovníci moučníků a kávy. Široká nabídka sladkých muffinů či kvalitní výběrové kávy jistě přiláká mnoho zájemců. Začátek je naplánován na 10 hodinu a ochutnávání potrvá až do odpoledních hodin.

Poslední zastávkou je Nový Jičín, který se tohoto významného celosvětového dne jídla zúčastní již potřetí. Novojičínský Restaurant Day proběhne současně s Kateřinským rukodělným jarmarkem od 11 hodin.

V coworkingovém centru COWO NOVO na ulici Palackého budou prezentující servírovat své laskominy až do odpolední 16. hodiny.

Ivana Reková