Hlavním přínosem modernizace jediné porodnice na Novojičínsku je možnost maminek rodit podle individuálního přání v příjemném prostředí. Nové vybavení v podobě dvojice maximálně komfortních porodních lůžek ženy využívají v průběhu celého porodu, tedy již od první doby porodní. Specializovaná lůžka přitom umožňují široký výběr porodních i relaxačních poloh a nabízejí maximální pohodlí.

MODERNÍ LŮŽKA

„Dostatečná šířka ložné plochy a moderní ergonomické tvarování vzbuzují v maminkách od prvního okamžiku pocity klidu a bezpečí, potřebné pro bezproblémový porod. Zároveň ale lůžka umožňují porod v pestré škále poloh dle individuálního přání každé maminky," vysvětluje Marcela Bučko, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Nový Jičín, s tím, že výhody pocítí také personál.

Adéla a Jiří Tomečkovi, Mankovice, datum svatby: 18. 6. 2016
Hlasujte pro Svatební pár Novojičínska. Je tady 3. kolo

„Nová lůžka jsou totiž elektricky polohovatelná a umožňují snadnou obsluhu při zajištění nejvyšších kritérií bezpečnosti postele," vysvětlila Radka Miloševská, mluvčí Nemocnice Nový Jičín. Druhou novinkou v nemocnici je pak nová výmalba celého oddělení.

„Nastávajícím rodičům se snažíme nabízet co nejpříjemnější podmínky pro příchod jejich dětí na svět. Plně si přitom uvědomujeme, že pro rodiče jsou důležité nejen odborné znalosti a přístup personálu, ale také moderní pohodlné vybavení a příjemné prostředí, které u nás nyní rozhodně najdou," věří vrchní sestra.

Ilustrační foto
Kempy už zahájily, někde se změnami

Porodnice Nemocnice Nový Jičín nabízí budoucím maminkám samostatné uzavřené porodní boxy, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí.

„Součástí těchto boxů jsou kromě polohovacích porodních lůžek také rehabilitační balony, porodní vak, žíněnky, porodní stolička, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem či televize," sdělila dále Radka Miloševská, mluvčí Nemocnice Nový Jičín, s tím, že porodnice je také držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelská k dětem, která podporuje okamžitý poporodní intimní kontakt matky s novorozencem, tzv. bonding, či aktivní přístup čerstvé maminky ke kojení.

Jen v roce 2016 přišlo na svět v novojičínské porodnici 666 dětí, a to konkrétně 332 děvčat a 334 chlapců, z toho sedm párů dvojčat.

Ilustrační foto
Lékařům neunikne na kůži pacienta žádné riziko