Jejich ochota a vstřícnost potěšily Mariana Žárského, vedoucího Městského kulturního střediska Frenštát pod Radhoštěm, který má přípravu na starost.

Pane Žárský, už víte, kolik bude stát vstupenka?

Předpokládáme, že cena vstupného by měla být mezi dvěma a třemi sty korunami. Akce by měla probíhat v domě kultury v pátek 22. března od osmnácti hodin.

Můžete už teď říct, kdo na benefici vystoupí?

Bude to třeba Pepa Streichl a Václav Fajfr, Marek Ztracený, Band Davida Krause, Ready Kirken, Legendy se vrací a Petr Šiška, místní pěvecký sbor z gymnázia Garrendo, Sedmikvítek nebo také Michal David.

Jak se vám dařilo oslovovat umělce? Přeci jen mnozí mají kalendář akcí naplánovaný na několik měsíců dopředu…

Tím, že to děláme v pátek, tak nám to eliminovalo spoustu známých jmen.

Ochota těch umělců je velká a mě třeba překvapil Michal David, jehož paní říkala, že má koncert v ten den v Přerově, takže u nás bude muset vystoupit hned zkraje, ale že samozřejmě přijede bez jakýchkoliv nároků nákladů na cestu a podobně. Bere to lidsky.

Takový přístup musí potěšit…

Všichni, kdo přijedou, k tomu opravdu přistupují lidsky a mile, což je samozřejmě pozitivní. Budeme se snažit i s frenštátskými hoteliéry domluvit přespání pro vystupující. Děláme to tak, aby to bylo co nejméně finančně náročné, aby ten balík peněz zůstal na pomoc postiženým.