Budova má dostat novou střechu, nové budou také odvlhčovací jednotka, osvětlení a audio-vizuální technika. Další více než milion korun město investuje do modernizace plynové kotelny.

Podle Michala Huba z odboru rozvoje a investic městského úřadu Nový Jičín mají práce trvat do letošního srpna. Polovinu uznatelných nákladů by měla uhradit dotace z ministerstva školství, na kterou již město získalo příslib.

Ilustrační foto
TIP DENÍKU: Města na Novojičínsku začínají otevírat trhy

„Z budovy se postupně sundává plášť střechy, pískuje se a natírá nosná konstrukce. Do nové střechy budou zasazena samočinná odvětrávací zařízení. Kromě osvětlení a elektronické požární signalizace přibude i odvlhčovací jednotka, která by měla zamezit vzniku nežádoucí mlhy nad kluzištěm,“ přiblížil stavební práce Michal Hub.

Místostarosta Nového Jičína Václav Dobrozemský připomněl, že opatření přinesou zejména zvýšení komfortu sportovců a diváků. „Přinesou ale také snížení nákladů na energii vynaloženou na světlo, vytápění a ohřev teplé vody,“ upřesnil Václav Dobrozemský s tím, že v době uzavření zimního stadionu měli hokejisti a krasobruslaři trénovat na ledové ploše ve Studénce. Kvůli koronavirové epidemii, kdy vláda uzavřela všechna sportoviště, i z tohoto náhradního plánu sešlo.

Ilustrační foto
Silnice v Jistebníku bude uzavřená

Tisková mluvčí města Nový Jičín Marie Machková připomněla, že zimní stadion v Novém Jičíně byl otevřen v roce 1973, a to ještě jako kluziště pod širým nebem.

K jeho zastřešení došlo až v roce 1980. V letech 2001 až 2002 proběhla 1. etapa rekonstrukce budovy, bylo vybudováno nového zázemí pro hráče, restaurace a sociální zařízení.

V roce 2007 došlo ke generální opravě ledové plochy a o dva roky později se dostavěl VIP prostor, restaurace a prodejny na jižní straně stadionu.