Hned první a také pátá rychlostní zkouška (RZ) v sobotu 8. srpna bude hlavně na území Fulneku. Měří 6,89 kilometru a její start je na náměstí Komenského ve Fulneku. Odtud jezdci zamíří do fulnecké místní části Jestřabí a pokračují do Kletného, místní části Suchdolu nad Odrou, kde je cíl. První jezdec odstartuje v 7.57 hodin, v páté RZ pak v 13.23 hodin.

Další RZ Lešná – Autocentrum se Novojičínska týká jen okrajově. Starty druhé a šesté RZ budou v Hostašovicích, odkud závodníci zamíří do Zlínského kraje. Starty RZ jsou v 8.45 hodin a v 14.11 hodin.

Podnik Varroc Lighting Systems Nový Jičín
Ve Varrocu byl jediný pozitivní případ. Firma začne opět standardně pracovat

Atraktivní jistě budou RZ číslo 4 a 8, které se pojedou pod názvem Tatra 1 – Valsteel v Kopřivnici, a budou měřit 7,73 kilometru. Starty prvních jezdců jsou v 10.28 a v 15.54 hodin, divácké místo na polygonu s přístupem od od brány číslo 6 bude pro diváky otevřeno od 8.30 do 19.00 hodin.

„Rychlostní zkouška je umístěna na komunikacích zkušebního polygonu kopřivnické automobilky Tatra. Nabízí zatáčky různých poloměrů, rychlé úseky, horizonty, vracáky a vymezených průjezdů. Trať měřeného testu nebude okruhového charakteru. Přístup do jediného diváckého místa je možný vstupní bránou 6 výhradně pěšky, z vymezených diváckých parkovišť v těsné blízkosti kopřivnického polygonu značky Tatra,“ upozorňují organizátoři.

Ilustrační foto.
Zaměstnance OKD čekají co 14 dní testy na covid-19. A také dodavatelské firmy

Kdo nestihne sobotní závody, má možnost v neděli 9. srpna, kdy se pojede II. Etapa rally. Rychlostní zkoušky číslo 11 a 14 Hájov – Kowax dlouhé 5,82 kilometru začnou v 9.34 a v 13.03 hodin. Jedná se o náročnější RZ, kdy posádky soutěžních vozů po projetí Hájovem, místní části Příbora, zamíří na Hukvaldy. Také v neděli budou dvě RZ, a to 12 a 13 na kopřivnickém tatrováckém polygonu pod názvem Tatra 2 - KDZ a budou měřit 7,61 kilometru. První jezdci vyrazí na start v 10.03 a v 12.19 hodin. Dívácká místa a přístup na polygon budou stejné jako v sobotu.