Příběh, jaký by určitě chtělo prožít mnoho dívek, má počátek před několika lety. Radek Švihel z Nového Jičína kdysi cestoval po Kolumbii a tam se seznámil se svou současnou manželkou, kterou si přivedl domů do Nového Jičína.

„Paulu znám tak od jejich patnácti let, ale tady žije teprve asi dva roky," uvedl o své vyženěné dceři Radek Švihel s tím, že Paula musela nejprve v Kolumbii dostudovat tamní střední školu, aby měla ukončené vzdělání. Poté přijela navštívit maminku, jenže nakonec se rozhodla usadit v Novém Jičíně trvale.

Paula je pěkná mladá dívka, která podle jejího „nového otce" Radka Švihela chtěla vyzkoušet modeling. „Pomáhal jsem jí hledat na internetu nějaké modelingové agentury a při tom jsem narazil na to, že existuje tato soutěž. Tak jsme ji přihlásili na casting," přibližuje Radek Švihel počátky úspěchu Pauly, která se ze zhruba pěti desítek semifinalistek probojovala do devítičlenného finále, v němž měla podle internetového hlasování asi největší šance na vítězství Gruzínka Šorena Alanija, za níž Paula skončila druhá. Porota soutěže ale rozhodla zcela jinak a jako nejhezčí dívku vyhlásila krásnou Kolumbijku z Nového Jičína.

Manželé Švihelovi absolvovali s dcerou celou soutěž a po vyhlášení výsledků neskrývali nadšení. „Měli jsme obrovskou radost, a taky snad celá Kolumbie," smál se Radek Švihel se slovy, že dcera má v jihoamerické zemi mnoho přátel i příbuzných.

Paula, která si koncem minulého týdne vyřizovala věci mimo domov, chce podle Radka Švihela studovat a při tom se chce věnovat modelingu. Neumí ještě moc česky, a tak nyní studuje intenzivně češtinu, aby mohla v příštím roce nastoupit na vysokou školu. „Chtěla by dělat něco v oblasti médií, ale bude záležet právě na tom, jak zvládne tu češtinu. Taky by se ale chtěla věnovat designérství a módnímu návrhářství," prozradil otec úspěšné krásné dívky.