Kulturní stánek v centru města tak v průběhu dvou víkendových dnů přivítá stovky modelářů, ale i sběratelů a dalších příznivců modelaření z Česka i ze zahraničí. „Kopřivnická akce je místem, kde se setkávají modeláři z celé Evropy s veřejností a předvádějí své umění," uvedl za pořadatele Roman Kresta a dodal, že na letošní jednadvacátý ročník přislíbili účast modeláři například z Polska, Slovenska nebo Rakouska, chybět nebudou ani zástupci z Maďarska nebo Nizozemí.

Ilustrační foto.
Veřovice si připomenou konec války

Tradiční setkání slibuje ve dvou dnech bohatý program okořeněný celou řadou doprovodných aktivit a modelářských soutěží. Vedle dvou hlavních soutěžních klání pořadatelé udělí také zvláštní ceny a trofeje, a to konkrétně Ceny Moravský Knipl a Moravský Šrapnel a Cenu a trofej značky Tatra. „Samostatné soutěžní kategorie jsou připraveny pro mládež, na kterou je celá akce primárně zaměřena, a to včetně návštěvníků," doplnil k akci její hlavní organizátor.

Návštěvníci z řad milovníků modelů a vojenské techniky se mohou těšit také na předváděcí akce, budou mít možnost například zhlédnout prezentace funkčních RC modelů, modelářských klubů, specializované výstavky nebo ukázku výzbroje a výstroje Klubu vojenské historie, a to včetně reálných ukázek. To však ještě stále není vše.

„Nedílnou součástí výstavy bude i prodejní část, kde si mohou modeláři pořídit nejen stavebnice, ale i modelářské pomůcky a veškerý materiál," přiblížil Roman Kresta s tím, že setkání si nenechají ujít významní výrobci plastikových modelů. Podle jeho slov si tak na své přijdou jak profesionální modeláři, tak i ostatní návštěvníci, kteří si staví modely jen tak pro radost.

Oblíbená modelářská přehlídka ovládne kopřivnický kulturní dům v sobotu 6. května v době od 9 do 18 hodin a o den později, v neděli 7. května, od 9 do 12 hodin.

Protidrogový vlak má šest vagonů, kde návštěvníci vidí brloh narkomanů, špinavou vězeňskou celu, služebnu policie či místo dopravní nehody zaviněné pod vlivem omamných látek.
Vlak má odradit děti od drog