To, že most přes Lomnou na Střelniční ulici u Pekárny Lomná ve Frenštátě pod Radhoštěm není v pořádku, je zřejmé již déle než rok. Na jeho tělese a před ním se začaly objevovat různé omezující prvky a značky. Nakonec se na mostě objevily po obou stranách necelý metr od zábradlí stojící značky se šikmými pruhy, mezi nimiž vlastně vznikl pruh pouze pro jedno vozidlo. Správce komunikace před most postavil značky s určením přednosti v jízdě a to bylo doposud vše, co se událo. Tento stav již trvá řadu měsíců. Situaci navíc často komplikuje mnoho aut, které parkují před objektem pekárny a často stojí téměř až k mostu.

Na neutěšenou situaci poukázal na posledním zasedání zastupitelstva ve Frenštátě pod Radhoštěm jeho člen Jan Břuska. „Ta dopravní situace u pekárny je kvůli tomu mostu zoufalá. Jediné, co se tam děje je to, že se ty zábrany víc a víc posunují ke středu vozovky. Není mi jasné, co se bude dít v zimě, až napadne sníh. Mám pocit, že autobusy, které mají problém projet mezi těmi značkami už teď, v zimě neprojedou vůbec,“ kritizoval situaci Břuska.

Na to se Břuska zeptal, zda kvůli tomuto problému někdo z města kontaktoval Správu silnic Moravskoslezského kraje (SSMSK), která se o silnici stará. „Podobně už jsme řešili v minulosti situaci kvality vozovky od nákupního centra Kyčera po Tichavský most. A kdybychom to nebombardovali zhruba co tři týdny, tak bychom mezi těmi hrboly jezdili doposud,“ připomněl Břuska.

Vedoucí novojičínského střediska SSMSK Zbyněk Kubala měl dovolenou a technicko-provozního náměstka ředitele SSMSK Milana Nováka se v Deníku nepodařilo zastihnout. Jisté informace k problematice mostu ale uvedla již na zasedání frenštátských zastupitelů Marie Chromčáková, vedoucí Stavebního úřadu ve Frenštátě pod Radhoštěm. „Jsme v kontaktu s náměstkem správy silnic Moravskoslezského kraje. Podle posledních informací, které máme, to závisí na financích. Předpoklad ale je, že na jaře by se mělo začít s opravami,“ sdělila Chromčáková.

Zároveň dodala, že s opravou ještě před zimou se nepočítá. „Objízdná trasa, která povede přes Tichou a Žuchov závisí na opravě jednoho mostu v Tiché, takže je to docela komplikované,“ vysvětlila Chromčáková a upřesnila, že ve špatném technickém stavu jsou zejména krajní konstrukce mostu, proto je doprava soustředěna do jednoho pruhu středem mostu. „Ta situace je špatná, ale víc s tím asi nemůžeme udělat. Vyzýváme správu k urychlenému řešení,“ ubezpečila Chromčáková.