„Ten letošní ročník je první, který děláme už jako zapsaný spolek," upozornil na změnu předseda bílovského motorkářského klubu Rostislav Balek a dodal, že klub má momentálně třináct členů z Bílova a okolí.

Problémem ale je, že se členové klubu momentálně nemají kde scházet. Měli klubovnu z bývalé kotelny u kulturního domu, jenže ta je dnes nepoužitelná. „Nad ní totiž byla stará stodola, která ohrožovala. Firma, která ji shodila, měla potom udělat nový povrch na střeše klubovny a zatěsnit prostory, aby do klubovny nezateklo. Jenže v době, kdy to dělali, přišly silné deště a průtrže. Nepomohly ani krycí plachty," naznačil Rostislav Balek.

Klubovna a vybavení byly kompletně zničené. „Už dva roky zpět jsme se to snažili zachránit, udělali jsme omítky, odkopali zadní stěnu a udělali izolaci, ale nepomohlo to. Uvnitř je to všechno vlhké. Takže hledáme cesty, jak docílit toho, abychom se měli kde se scházet. Moje představa je, že by bylo nejlepší to zbourat a postavit nové," poznamenal Rostislav Bialek.

Ani absence klubovny ale klubu Motobaňok nezabránila v konání dalších motorkářských srazů. Ten letošní byl spojený s dětským krmášem. Obec zajistila kolotoče a další zábavu pro děti, Motobaňok občerstvení. Po skončení krmáše začal sraz, na který se večer schází nebo sjíždí dvě až tři stovky lidí, někteří už několik let pravidelně.

„Letos tu máme střelnici, večer bude klasický rambajz a pak muzika. Střídáme kapely, někdy dražší, jindy levnější. Příští rok je desátý, a tak mám vizi, že bychom mohli sehnat nějakou lepší kapelu," uzavřel Rostislav Bialek. (ipa)