Hlavní pořadatelka plesu a vášnivá motorkářka Hana Honová letos zaměřila pozornost na nadanou Karolínku Dejovou z Kopřivnice. Ačkoli osmiletá dívenka trpí od malička handicapem a nechodí, nic ji neodradilo od toho, aby si splnila sen a stala se tanečnicí. V nedávné době dokonce získala cenu v celorepublikové soutěži Zlatý oříšek 2015 v kategorii tanec a show.

„Jakoukoli akci máme zaměřenou na to, že někomu pomáháme, ať už to jsou plesy nebo zahajovací motorkářské vyjížďky. Prozatím se zaměřujeme pouze na děti, protože těch je tady v okolí strašně moc," uvedla organizátorka plesu Hana Honová s tím, že od roku 2008 se jim už povedlo vybrat na půl milionu korun, které podpořily celkem 14 handicapovaných dětí v regionu. Mimo jiné také pravidelně sbírají plastová víčka, nebo prodávají různé předměty s cílem vybrat pro děti co největší finanční obnos.

Dům kultury v Bílovci zaplnili během sobotního večera nejen příznivci motorek, ale bavit se přijeli i lidé z širokého okolí. Setkalo se jich tam na tři sta.

Bohatý doprovodný program nabídl taneční vystoupení dětí v nejrůznějších kategoriích. Na úvod se publiku představil pár desetiletých tanečníků z ostravského studia LR Cosmetic Dance, které následně vystřídala hlavní hvězda večera Karolínka Dejová. Se svou kamarádkou předvedly strhující taneční číslo, které zvedlo ze židle nejednoho návštěvníka. Jako poslední zaplnily parket dívky z taneční skupiny ZUŠ ze Studénky. O hudební kulisu a dobrou zábavu se postarala skupina Salto a Ex Fire.

Nechyběla ani bohatá tombola, která čítala na 388 hodnotných cen. Její výtěžek poputuje právě na pomoc velké bojovnici na vozíčku. Na konci večera činil celkový obnos za tombolu částku 16 tisíc korun, ke které se navíc připočítalo dalších 3200 korun za prodej svíček v bravantickém motobaru. Dar ve výši 7200 korun přispěl motorkářský klub Riders a nemalou částku darovaly také zmíněné tanečnice ze Studénky. Konečná suma se zastavila na částce přes úctyhodných 27 tisíc korun. „Za tyto peníze chceme Karolínce koupit motorek na vozíček, který stojí sto padesát tisíc korun. Zatím máme našetřeno zhruba padesát tisíc. Věřím, že se zbývající částku podaří ještě vybrat," vysvětlila Karolínčina babička Daniela Seidlová.

Tato slova zapříčinila, že se po vystoupení u tomboly vytvořila dlouhá fronta lidí s jasným cílem, vyprodat ji.

Ivana Reková