Obviněný třiatřicetiletý muž měl uzavřít ústní dohodu o provedení práce se společností, pro kterou měl jet provádět montážní činnost do Plzně. Z tohoto důvodu mu byl firmou za účelem dojíždění svěřen automobil značky Volkswagen, tankovací karta, finanční hotovost pro potřeby uhrazení ubytování, a pak jak nářadí samotné firmy, tak také to, které měla firma v zápůjčce.

V průběhu času se však začaly množit telefonáty, že zadaná zakázka není dokončená. Muž navíc přestal s jednateli společnosti komunikovat, a tak se jeden z nich vydal celou situaci oznámit na policii. Pak již jen stačilo onoho muže najít, aby se mohl k dané věci vyjádřit.

Mořkov - 4. května 2023.
Mořkov se rozrůstá, místní mohou navrhnout názvy nových ulic

„Ten pak při výslechu policistům uvedl, že se měl s firmou dostat do sporu ohledně vystavování faktur, a tak sjednanou práci neodvedl a s nářadím v hodnotě 90 tisíc korun i s finančním obnosem 30 tisíc korun naložil po svém. Jediné, co vrátil, bylo auto společně s tankovací kartou, na kterou však ještě předtím stihl natankovat pohonné hmoty v částce přesahující 16 tisíc korun. Muž tak měl způsobit celkovou škodu ve výši bezmála 140 tisíc korun,“ objasnila prohřešky ne zrovna příkladného zaměstnance policejní mluvčí Pavla Procházková.

K trestné činnosti se policistům doznal a byl obviněn ze spáchání přečinu zpronevěry, za což mu v případě odsouzení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. V současné době je stíhán na svobodě.