„Muž pokřikoval, že chce vyjednávat, o čem, ale neví. Na místě bylo zjištěno, že muž nechce spáchat sebevraždu, jen sdělil a opakoval, že neskočí, že chce vyjednávat," sdělil novojičínský okresní policejní mluvčí Zbyněk Tomšík.

Na místě byli podnikoví hasiči společnosti Tatra Kopřivnice, vyjela také slaňovací jednotka Hasičského záchranného sboru Nový Jičín. Minutu před devátou hodinou dopolední začal muž slézat z komína dolů, což mu trvalo asi jedenáct minut.

„Cestou dolů zopakoval, že neměl sebevražedné úmysly," poznamenal Zbyněk Tomšík s tím, že policejní hlídka po zjištění totožnosti muže u něj také provedla dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Ta skončila na hodnotě 2,11 promile. „Muž pak uvedl, že chtěl jen udělat šou, a to obrovskou šou," doplnil Zbyněk Tomšík.

Policisté zjistili, že, že komín byl zabezpečen proti vniknutí, nezvaný host tak musel překonat překážky. Podle zákona se dopustil přestupku proti veřejnému pořádku, to si ale plně uvědomil zřejmě až po návratu z frýdecko-místecké protialkoholní léčebny, kam jej dvacet minut před polednem policisté převezli.