Muzeum bude pro veřejnost otevřené od úterý 12. května v běžné otevírací době. Kolektiv pracovníků muze upozorňuje, že při návštěvě muzea bude potřeba dodržovat provozní opatření k zamezení šíření onemocnění COVID-19. 

Hokejisté Nového Jičína budou hrát i v nové sezoně druhou ligu.
Ďáblové podali přihlášku do druhé ligy, tým povede Macháček

Pro návštěvníky bude při vstupu připraven desinfenkční gel na ruce. Maximální počet osob ve výstavě je stanoven na 9 lidí. K vidění je v současné době výstava „Makovníky, okravčáky, kocury, brňáky, banďury…“. Výstava vychází z výzkumů, dokumentace a rekonstrukcí tradičních technologií, kterými se Muzeum Novojičínska již několik let intenzivně zabývá.

V Centru tradičních technologií CETRAT na příborské pobočce se podařilo zrekonstruovat či prezentovat řadu archaických lidových výrobních technik a postupů. V současné době byla rekonstruována technika výroby papučí z proužků plsti pletených na formě na základě dlouhodobého výzkumu. 

Automobilka Tatra Trucks.
Automobilka Tatra loni vytvořila provozní zisk 365 milionů korun

Touto technologií se obuv, která má rozmanité názvy zhotovovala na Příborsku ještě ve 2. polovině 20. století. Výstava má za úkol prezentovat tuto technologii v obsáhlém středoevropském kontextu. Proto je zaměřena i na jiné materiály, výsledné produkty a různé výrobní techniky pletení na formě.

Na základě provedeného průzkumu byl proveden výběr ze sbírek z několika desítek muzeí, který umožní vystavit a především prezentovat v širokých souvislostech unikátní soubor předmětů v dosud neuskutečněné celistvosti.

Ilustrační foto
Kopřivnice vybrala zhotovitele rekonstrukce centra města