Ti, kteří se rozhodli do letního soutěžení zapojit, mají jednoduchý úkol. „Účastníci musí navštívit nejen naše návštěvnické centrum, ale také několik dalších z celkem dvaceti zajímavých míst v Moravskoslezském kraji, která vznikla nebo zkrásněla díky evropské dotaci," sdělila podrobnosti k pravidlům soutěže tisková mluvčí novojičínské radnice Marie Machková. Odměnou za jejich letní cestování může být výhra v podobě kvalitního fotoaparátu, tabletu a dalších cen.

Co čeká na ty, kteří do návštěvnického centra ve městě klobouků zamíří? Jednak si mohou prohlédnout unikátní expozici věnovanou technologickému procesu výroby klobouků a jednak si tam všichni příchozí můžou vyrobit svůj vlastní klobouk. „Součástí prohlídky bývá také doprovodný program a řada poutavých akcí.

Aktuální nabídka je dostupná na webu návštěvnického centra a v informačním centru," doplnila informaci novojičínská tisková mluvčí. V návštěvnickém centru získají soutěžící, jako na každém jiném soutěžním místě, se zakoupenou vstupenkou také herní kartu se speciálním kódem. Po vložení kódu na www.nejkacka.eu/putovani můžou začít hrát. Soutěž probíhá do konce září.