Do 17 hodin si zde mohou lidé prohlédnout moderní zázemí profesionálních hasičů i zdravotníků.

„V tomto novém objektu v ulici Boženy Němcové společně pracují od ledna 2015 dvě složky Integrovaného záchranného systému, a to Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje, územní odbor Nový Jičín, stanice Bílovec, a výjezdová skupina rychlé záchranné pomoci Bílovec Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje," připomněl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Objektu za minulého režimu sloužil jako záložní velitelské stanoviště a sklad civilní ochrany. Jeho výhodou je, že areál je mimo centrum města a dopravní ruch, proto je odtud výjezd k zásahům rychlejší a bezpečnější. Areál je rovněž mnohem prostornější a kromě stávající techniky se do garáží vlezlo i nové vybavení. V budoucnu by se do areálu měla nastěhovat i Policie České republiky.

Aby byl výjezd z centra ještě komfortnější, připravuje město velkou rekonstrukci ulic Boženy Němcové a Jeremenkovy. „Bude to jedna z velkých akcí roku 2016," potvrdila informaci místostarostka Sylva Kováčiková, s tím, že vzhledem ke koordinaci zabezpečení provozu centra, provádění obnovy plynu, vodovodu a kanalizace a rekonstrukce komunikace a chodníků, a s ohledem na zdejší obyvatele, se bude jednat o logisticky velmi náročnou stavbu.