„Protože odborníci se shodují, že jakákoliv bariéra, která může snížit riziko vniknutí viru do těla, má smysl, tak jsme se do šití pustili sami, není na co čekat. Šijeme – ze zásob darovaných látek , jedná se o 100% bavlnu,“ informuje novojičínská charita na svém facebookovém profilu. 

Koronavirus, ilustrační foto
V Bílovci se objevil pacient s koronavirem, starostka vyzývá k nošení roušek

Nezisková organizace vyrábí roušky nejen po vlastní potřebu, ale po domluvě s vedením novojičínské radnice je bude distribuovat místním seniorům, klientům i zaměstnancům sociálních služeb.

„Zároveň nabízíme komukoliv z vás, že může přiložit ruku k dílu! A to třemi způsoby. Pokud umíte šít, máte chuť a máte z čeho – šijte. Návodů je spousta na internetu. Důležité je, aby byla použita 100% bavlna. Tato látka musí být použita také na šňůrky. Pokud neumíte nebo nechcete šít, ale vhodné látky máte doma, prosím přivezte je k nám. Služebna charity má nonstop provoz, můžete je přivézt zcela kdykoliv!“ zdůrazňuje Charita Nový Jičín. 

Ilustrační foto.
Nemocnice Nový Jičín reaguje na aktuální vývoj

Ta sídlí v ulici Dolní Brána 57, Nový Jičín, je třeba zazvonit na zvonek „hlavní vchod“.

„Chcete šít a nemáte z čeho, zavolejte nám na číslo 556 709 240 nebo 734 685 762 nebo pište na email: charita@charitanj.cz, další látky zajišťujeme a snad budeme schopni vám nějaké nachystat,“ doplňuje organizace třetí možnost pomoci.

Online reportáž