„S podezřením ze spáchání krádeže prověřují kriminalisté oddělení hospodářské kriminality v současné době dva zaměstnance firmy z Novojičínska.

Ti měli, ve snaze obohatit se na úkor zaměstnavatele, společně vyexpedovat z areálu firmy výrobek, který kupujícímu zájemci nabídli jako poškozené zcela funkční zboží za polovinu ceny," okomentoval případ novojičínský policejní mluvčí Petr Gřes.

Přišli si na pěkné peníze

Prodej se „povedené" dvojici nakonec povedl, přičemž získaná částka nebyla zanedbatelná. „Muži si na polovinu rozdělili šestatřicet tisíc korun," potvrdil Petr Gřes s tím, že z pokoutně získaných peněz se dvojice neradovala dlouho.

Při běžné silniční kontrole totiž policisté onen údajně druhojakostní výrobek objevili.

„Způsob jeho nabytí nebyl řidič kontrolovaného vozidla schopen věrohodně prokázat," popsal náhodu, díky které nad dvojicí zlodějů spadla klec, policejní mluvčí.

„Policisté proto prověřili veškeré informace o jeho získání a nakonec se jim podařilo zjistit nejen, odkud odcizené zboží pochází, ale také konkrétní osoby, které se na krádeži podílely," dodal.

Zabezpečovací zařízení odradilo

Ve stejnou dobu si v Kopřivnici, konkrétně na ulicích Kpt. Nálepky a Československé armády, vytypoval dosud neznámý pachatel dva objekty, do nichž se pokusil vloupat.

„Do jedné z firem se mu to, i když velice pracně, nakonec podařilo, u druhé se nejspíš zalekl zabezpečovacího zařízení a utekl," uvedl Petr Gřes s tím, že k vloupání mělo dojít v období od 11. do 13. července.

Po zloději, který majiteli prvního objektu způsobil téměř dvacetitisícovou škodu, kopřivničtí policisté intenzivně pátrají.