Obě zařízení postupně obnovují provoz lůžkové i ambulantní zdravotní péče. Ta ale bude i nadále poskytována za přísných protiepidemických opatření s cílem zajistit bezpečnost personálu a pacientů. 

Ilustrační foto.
Novojičínsko: Zastupitelé budou zasedat

Předseda představenstva Nemocnice Nový Jičín Jan Káňa, jenž je zároveň primářem ortopedicko-traumatologického oddělení uvedl, že po domluvě s primáři jednotlivých pracovišť budou, dle možností, obnovovat provoz i neakutních ambulancí a poraden.

„Telefonicky již kontaktujeme pacienty, kteří měli být vyšetřeni v minulých týdnech i ty, kteří mají návštěvu naplánovanou na následující dny a dotazují se na náhradní termíny. Je však nutné, aby lékař dané ambulance individuálně vyhodnotil zdravotní stav každého pacienta, který do ambulance dorazí,“ sdělil Jiří Káňa.

Ilustrační foto.
TIP DENÍKU: Staří mistři zazní z příborského kostela

Místopředseda představenstva David Koribský upozornil, že provoz ambulancí poběží nadále za přísných protiepidemických opatření.

„Systém je nastaven tak, aby nedocházelo k přítomnosti více než tří pacientů v čekárně současně, tedy aby pacienti přicházeli na přesně stanovený konkrétní čas. Dále je nutno dodržovat i nadále nošení roušek a poskytování péče v ochranných pracovních pomůckách, s dostupnou dezinfekcí rukou zaměstnanců i pacientů,“ doplnil David Koribský.

Nemocnice očekává, že postupný náběh zbývajících uzavřených ambulancí a poraden nastane během několika následujících týdnů.

Práce na spojnici mezi Slatinou a Ohradou jsou v plném proudu.
Ve Slatině obnovují starou cestu k rybníku

Primář oddělení ORL a chirurgie hlavy a krku a člen představenstva nemocnice Jakub Syrovátka ubezpečil, že neodkladné operace, zákroky a léčba například u onkologických pacientů či na traumatologii běží v nemocnici prakticky neustále. „I nadále bude dle potřeby vyčleněna část vybraných oddělení jako pracoviště pro vyšetření a ošetření pacienta suspektního na onemocnění COVID-19,“ řekl Jakub Syrovátka.

Potěšitelnou informací, hlavně pro nastávající tatínky, je ta, že opět mohou být u porodu. Dodrženy však musí být protiepidemické podmínky.

Ke standardnímu režimu, s výjimkou Oddělení následné péče, se vrací Bílovecká nemocnice, a.s.. Mluvčí nemocnice Magda Otáhalová informovala, že v nemocnici začínají fungovat všechna pracoviště.

Rok Macuh touží po vyšší soutěži.
Novojičínský Slovinec Rok Macuh by rád do vyšší soutěže

„Lékaři oddělení Chirurgie již v průběhu tohoto týdne zahájili plánované operace. Pracují také ergoterapeuti i fyzioterapeuti na oddělení Rehabilitace,“ upřesnila Magda Otáhalová s tím, že k běžnému provozu se od pondělí 27. dubna vrací také ambulance kardiologická, diabetologická, cévní, gastroenterologická, ambulance chronických ran a také interní a chirurgická ambulance.

„Je nutné zdůraznit skutečnost, že pacienti COVID-19, kteří jsou dočasně umístěni v prostorách Oddělení následné péče, pobývají v přísném izolačním režimu a nepředstavují tak pro návštěvníky nemocnice žádné nebezpečí nákazy,“ upozornila mluvčí nemocnice a přidala poděkování občanům, firmám a institucím Bílovce a okolí za jejich materiální dary a morální podporu. „Nesmírně si toho vážíme,“ podotkla.

Dotazy k provozu oddělení a ambulancí pracovníci nemocnice rádi zodpoví telefonicky či emailem. Telefonní čísla a emailové adresy jsou uvedeny na webových  stránkách nemocnice.

OLÍK ze Sedlnice, pruhovaná trička jsou symbolem sbírky na jeho léčbu.
Změna! Maxíkovi, Olíkovi i Adámkovi zaplatí drahé léky pojišťovny, říká Babiš