„Upozorňujeme občany, že od 2. března do 30. července 2020 bude probíhat oprava povrchu silnice I/57 mezi Hodslavicemi a Nový Jičínem. V místech, kde se budou provádět stavební práce, se bude jezdit kyvadlově a dopravu bude řídit světelná signalizace,“ potvrdila plánované omezení v pondělí Deníku Marie Machková, mluvčí města Nový Jičín.

Prodejna v Heřmanicích u Oder je zavřená, protože obec nechtěla Jednotě hradit měsíčně desítky tisíc korun ztráty.
Obce na Novojičínsku zachraňují místní prodejny

Dočasně dojde k přemístění zastávek mimo pracovní úseky, aby nebyl narušen chod autobusových linek. Řidiči vozidel nad 7 a půl tuny budou mít na pět měsíců v inkriminovaném úseku mezinárodní frekventované silnice stopku.

Osmý díl krimiseriálu Místo zločinu Ostrava připomene dvaadvacet let starý případ, kdy pachatel umístil do odpadkového koše na tramvajové zastávce Frýdlantské mosty nálož, která explodovala.
PODÍVEJTE SE: Místo zločinu Ostrava o bombovém útoku na Frýdlantských mostech

„Objízdná trasa pro tranzitní nákladní dopravu nad 7,5 tuny bude vedena přes Bělotín a Hranice. Rekonstrukce vozovky se bude provádět po etapách, vždy se provoz omezí maximálně na dvou úsecích opravované silnice,“ doplnila mluvčí Machková.

Pro zvětšení na obrázek klikněte:

Červený úšek bude od 3. března pro tranzitní kamionovou dopravu uzavřen. Objížďka vede přes Hranice na Moravě a je vyznačena zeleně.Zdroj: MÚ Nový Jičín