Mít svůj domov je neodmyslitelnou součástí našich životů. Existují města, ve kterých vyrůstají nové byty takřka jako houby po dešti. Naproti tomu v Novém Jičíně lidé toužící po novém domově neměli dlouho z čeho vybírat. Až doposud. Na čtyřicet rodin má nyní možnost proměnit svůj sen o bydlení ve skutečnost.

Projekt Rezidence Trlicova, který zvrátí dlouhá léta absolutního útlumu bytové výstavby v Novém Jičíně, má v rukou KS Residential Properties.

„Za posledních mnoho let nevznikl ve městě žádný developerský projekt, který by v této průmyslové a dobře prosperující lokalitě přinesl nové bydlení v dostatečném standardu, kvalitě a současné architektuře,“ vyjádřila se Silvie Szolnokyová, jednatelka jmenované společnosti se silným zázemím mateřské organizace v Německu a dlouholetými zkušenostmi z realizovaných evropských rezidenčních projektů. Naposledy se v tomto regionu objevily nové byty před dvanácti lety.

Lokalita Trlicova

Území, na kterém developer buduje dva objekty se společným podzemním parkováním, ležel dlouhá léta ladem. A nešťastný osud potkal také zdejší budovu, která kdysi sloužila jako mateřská školka. Namísto toho nevyužívaný pozemek zanedlouho ožije smíchem a ruchem jeho nových obyvatel.

„Objekt i s pozemky jsme zakoupili s výhradním záměrem vybudovat zde moderní bydlení. Zárukou je jistě to, že kvalitní architektonické řešení navrhl tým olomouckého atelier-r v čele se zkušeným architektem Miroslavem Pospíšilem,“ zdůraznila Silvie Szolnokyová s tím, že výsledkem projektu bude současná architektura s respektem k přírodě i k okolí zástavbě.

Zároveň vysvětlila širší koncepci nového rezidenčního bydlení. „Zvolili jsme výstavbu dvou budov se společným podzemním parkováním s dostatečnou kapacitou pro všechny bytové jednotky. Jedná se sice o ekonomicky velmi náročné řešení, ale bydlení v dispozici rozdělené do dvou menších staveb má pro klienty větší kvalitu. Podzemní parkování je navíc nejen komfortnější pro obyvatele rezidence, ale hlavně je to nejvhodnější řešení, které výrazně eliminuje dopad dopravy na obyvatele okolních staveb“

Nedostatku zeleně v okolí domova se noví majitelé bytů bát nemusí. „Celkově je řešení obou bytových domů snadno propojitelné se vzrostlou zelení, která bude na pozemku hojně zachována a plán další výsadby zajistí novým obyvatelům příjemné bydlení v parkové zahradě,“ vyzdvihla Silvie Szolnokyová. To vše jen kousek od centra Nového Jičína.

Spolehlivé řešení

Klienti si mohou v Rezidenci Trlicova vybírat z bytových jednotek od 1+kk až po 5+kk. K dispozici jsou byty s balkony, terasami a také s předzahrádkami. Nepostradatelnou součástí obou staveb, jež nabízí bydlení pro čtyřicet rodin, jsou prostorné sklepní kóje, kočárkárny a kolárny a pochopitelně i výtahy. Vysoký standard komfortního bydlení podtrhuje zejména zajištění maximálního soukromí a klidu rezidentům. „Máme zkušenosti po celé Evropě a jsme přesvědčeni, že přinášíme spolehlivé řešení pro všechny. Tím jsou třeba i možnosti klientských změn i nadstandardního vybavení,“ dodala Silvie Szolnokyová za KS Residential Properties.

V blízkosti Rezidence Trlicova u nábřeží toku Jičínky funguje veškerá občanská vybavenost. O projektu Rezidence Trlicova se lze dozvědět více na www.trlicova.cz.