Technické služby, příspěvková organizace města, od loňského listopadu do letošního března spotřebovaly 503 tun posypové soli a 10 tun štěrku a písku. Nyní už začaly s opravami poškozených silnic. Na dílčí rekonstrukce mají v rozpočtu 1,8 milionu korun. Radnice má v plánu i celoplošné opravy komunikací, na které má vyčleněných devět milionů korun.

„Po letošní zimě, která byla plná teplotních výkyvů, vzrostly počty výtluků na silnicích a tedy i náklady na jejich odstranění. U těch největších závad se vinou nepříznivého počasí musela použít studená technologie, která je sice dražší a vydrží jen krátkou dobu, ale kvůli bezpečnosti motoristů byl nutný rychlý zásah," řekl starosta Nového Jičína Stanislav Kopecký.

Generální zkouška Národního očkovacího centra 9. dubna v Praze.
Kdy se na Novojičínsku dočkají očkování třicátníci? Prý už v létě

Pracovníci technických služeb plynule přešli ze zimní údržby na opravy a úklid města. „S odstraňováním výtluků jsme začali 29. března a už jsme spotřebovali přibližně 10 tun asfaltové směsi. Pracovali jsme už na opravách v ulicích Propojovací, Jugoslávská a Revoluční. V Jugoslávské ulici byla provedena pouze oprava lokálního výtluku na základě četných stížností občanů," doplnil ředitel Technických služeb města Nový Jičín Pavel Tichý.

Zaměstnanci technických služeb ještě opraví díry na Dlouhé ulici, Bohuslava Martinů, Tyršově ulici a Dolní bráně. Kromě dílčích rekonstrukcí má město v plánu i celoplošné opravy cest. „Nový povrch čeká ulice Máchova, Jugoslávská, Luční, Slezská, U Jičínsky, ale i v místních částech Žilina a Straník. Zatím nebyla zakázka vysoutěžena, ale předpokládáme, že se náklady na realizaci budou pohybovat kolem devíti milionů korun," dodal starosta.