Moderní přístroj nese název Rebox a pomůže odstranit bolesti kloubů, zad, ale také poúrazové či pooperační bolesti. Jde o modernější typ, ten starší se zaměřoval pouze na bodovou stimulaci.

„Přístroj je využíván pro léčbu a diagnostiku poruch pohybového aparátu a různých neurologických onemocnění. Pozitivně působí při bolestech zad a kloubů, poúrazových bolestech, při akutním svalovém přetížení, osteoartróze (onemocnění celé struktury kloubu, ztráta kloubní chrupavky), dně, patních ostruhách a pooperačních bolestech," říká primář rehabilitačního oddělení René Venos s tím, že přístroj je vhodný jak pro rehabilitační oddělení, tak i ve sportovní medicíně, ortopedii, neurologii nebo algeziologii (medicinský vědní obor zabývající se léčbou bolesti).

Moderní metoda má rychlý účinek

A jak procedura funguje? Je prováděna pomocí dvou léčebných elektrod, kdy si pacient drží jednu v ruce a druhá se pokládá na bolestivé místo, kam se přenášejí proudy. Během několika vteřin zapůsobí proudy na postižené a bolestivé místo, které není dostatečně zásobeno kyslíkem a živinami.

Díky tomu se sníží bolestivost, zvýší cirkulace krve a uvolňují se svaly i svalové napětí. „Dalším okamžitým důsledkem terapie je také snížení otoků postiženého místa," zdůraznila mluvčí zdravotnického holdingu Agel Hana Szotkowská. Doba aplikace je zpravidla tři až pět sekund v jednom bodě.

„Reboxové proudy ovlivní tkáň v oblasti o poloměru asi jeden a půl centimetru od bodu dotyku, přičemž při jedné proceduře je Rebox aplikován celkem ve dvaceti až třiceti bodech jak v pasivní, tak aktivní (bolestivé) poloze," uvádí primář.

Nemocnice přijímá objednávky

Výhodou této léčby je fakt, že je bezbolestná a úleva nastupuje ihned. Jak dodává Hana Szotkowská, efektivní je v léčbě akutní i chronické bolesti, přičemž pro dosažení maximálního účinku je doporučeno osm až deset procedur. Zájemci o tuto léčbu se mohou objednat přímo na rehabilitaci Nemocnice Nový Jičín nebo telefonicky na čísle 556 773 347.