„Registrujeme průměrně tři poptávky týdně. Potvrzuje to stoupající zájem z minulých let, kdy se stále více lidí rozhoduje vstoupit do manželství někde uprostřed krásné přírody,“ řekla ředitelka beskydského Spa hotelu Lanterna (je součástí Resortu Valachy) Zuzana Vašutová ve Velkých Karlovicích a dodala: „Velký zájem je o obřady pod širým nebem, není problém uspořádat svatební ceremoniál na mýtině u lesa nebo třeba na golfovém hřišti. Letos navíc tuto možnost rozšíříme i o obřady na nově budované terase hotelu. Svatebčané se tak po venkovním obřadu jen přesunou do blízké zážitkové restaurace Vyhlídka, která je součástí hotelu a dostala své jméno právě kvůli nádherným výhledům do beskydské krajiny.“

Ilustrační snímek.
Lidé v Třinci museli zablokovat opilého taxikáře. Jezdil zmateně, měl 4 promile

Díky službám, které Resort Valachy nabízí, v něm mohou novomanželé prožít i svatební víkend nebo celý týden. K dispozici mají hosté termální bazény, exotické masáže a možnosti výletů do Beskyd či široké sportovní vyžití.

Vedení hotelu navíc myslí i na současné komplikace z důvodů hrozby nákazy covid-19 a vládních opatření. Zájemci o svatbu tak mohou počítat s vrácením záloh v případě komplikací spojených s pandemií.

Frgály, koláče i dezerty

Hosté mohou počítat se špičkovou gastronomií, díky níž je Spa hotel Lanterna pověstný.

„V zážitkové restauraci Vyhlídka máme připravena místa až pro 45 svatebčanů. Výběr jídel sestavujeme vždy podle představy novomanželů. Velký zájem je ale i o valašské frgály z naší pekárny a také svatební koláčky a vynikající dezerty,“ popsala mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

Malí ministranti, bratři František, Pavel a Piotr Krenželokovi byli u toho, když se obnovený kostel Božího těla v Gutech vysvěcel.
Při mši obnoveného kostela v Gutech ministrovali i tři bratři

Cukrářské speciality pro hosty připravuje šéfkuchař Tomáš Kunovský, který před příchodem do Lanterny působil patnáct let v zahraničí jako cukrář. Nabídka resortu však jídlem nekončí. Hosté a zvláště novomanželé si mohou užít i špičkového ubytování. „Pro novomanžele považuji za nejkrásnější apartmány Suite Spa vybavené prostornou vířivou vanou a krbem,“ uvedla Zuzana Vašutová.

Lidé, kteří plánují početnější svatbu pak mohou například využít služeb hotelu Galik s 22 pokoji až pro stovku hostů. Svatební obřady tu probíhají na krásném klidném místě u lesa a zárukou je také vynikající gastronomické zážitek.