Tak přece jen se dočkali. Čtyři roky trvala snaha klokočovských občanů, aby měli v obci místo, kde si mohou děti hrát, sportovat a setkávat se při nejrůznějších společenských akcích, a přitom nemyslet na to, že o něj mohou kdykoliv přijít. Doposud totiž mohli areál v centru místní části využívat ke svým aktivitám jen díky dobré vůli současných majitelů. Již brzy však budou „ve svém".

Definitivní rozhodnutí padlo na posledním zasedání příborského zastupitelstva, kde se projednávala první změna rozpočtu na letošní rok, a právě zde se nacházela třímilionová položka na koupi pozemku o výměře téměř čtyři tisíce metrů čtverečních. Nikdo z přítomných zastupitelů se proti tomuto kroku výslovně nevyjádřil, z úst Bohuslava Majera (ČSSD) však padl návrh, aby se dotyčný bod přesunul až na závěr roku, do předposlední nebo poslední změny rozpočtu. „Já to těm lidem také přeji, ale my musíme hájit i rozpočet města, protože nevím, co může přijít v průběhu roku," řekl zastupitel.

Proti tomu se však ohradili jak přítomní občané Klokočova, tak i někteří jeho kolegové z pléna.

„Peníze by se na to určitě nechat měly, protože tam obec nemá co ztratit. Pozemek nebude patřit sdružení Klokočov, ale bude patřit městu, a kdyby se už stalo, že by klokočovské sdružení přestalo fungovat, nebo by se tam pohádali, nebo to nechtěli dál dělat, tak pořád bude mít město kvalitní pozemek, a kdyby se už město dostalo do problémů, tak ho může prodat," argumentovala Vlasta Trojčínská (ČSSD) a připomněla, že v důsledku letošních voleb do městských a obecních zastupitelstev může složení toho příborského v závěru roku vypadat úplně jinak a problematika Klokočova by se opět nevyřešila.

V tomto názoru nebyla sama, dále ho podpořil například Milan Střelka (NK) slovy: „Nastal čas, aby se tato věc uskutečnila. Žádné odkládání. Jednoznačně teď." A skutečně. Zastupitelé nejdříve zamítli návrh Bohuslava Majera o odložení koupi, aby poté osmnácti hlasy ze třiadvaceti podpořili tři miliony korun na klokočovské hřiště.

Z tohoto kroku se tak raduje minimálně přes tři sta občanů Příbora, kteří před nedávnem snahu občanského sdružení Klokočov podpořili svým podpisem na petičním archu. „Čtvrtek 20. března 2014 se zapisuje do virtuální kroniky našeho Klokočova velkým písmem. Tento slunečný první jarní den je mezníkem ve fungování našeho sdružení a čtyřleté snaze o získání vlastních venkovních prostor pro konání našich akcí pro klokočovskou veřejnost," neskrýval radost Karel Till mladší v textu uveřejněném na webu sdružení. „Nyní už se budeme jen těšit na den, kdy uděláme první akci našeho sdružení na SVÉM!" uzavírá tamtéž.