„Dělávalo se to ve Starojické Lhotě, jenže z nějakých důvodů to přestali dělat, tak jsme si to začali dělat tady," řekl Daniel Glogar, 2. místostarosta SDH Hůrka.

Traktoriáda se odehrávala i letos na třech sportovištích. Na prvním museli účastníci předvést jízdu zručnosti, spojenou s různými úkoly, jako bylo zapojení a vypojení vlečky, její naložení a vyložení, odstranění překážky v podobě velké pneumatiky, či řezání dříví motorovou pilou. Druhá část traktoriády byla v terénu a třetí spočívala v přejezdu blátivého místa.

„Ještě před soutěží vyrazíme na spanilou jízdu vesnicí," uvedl pro Novojičínský deník Daniel Glogar, jenž se po chvilce odebral ke svému traktoru a společně s dalšími šesti účastníky soutěže vyrazil na projížďku. Po návratu to byl právě on, kdo vyrazil jako první na dovednostní trať.

Návštěvníci areálu se výborně bavili, zejména u poslední disciplíny, blátivý terén, zlatý hřeb Horecké traktoriády, zvládli téměř všichni účastníci.

„Škoda, že bylo trochu méně strojů. Na prvním ročníku jich bylo více než deset. Ale na druhou stranu nám vyšlo perfektní počasí a tolik lidí, kolik přišlo, tady ještě nebylo," pochvaloval si den po akci Daniel Glogar.