Nemohl chybět ani letos v září na Trofeo Nike 2021. Setkal se opět s řadou přátel, a hlavně s Ivanou Christovou,  Miss Československa 1989. Ta stejně jako Loprais byla řadu let "mediální tváří" Trofeo Nike.

Účastníci jízdy pozdravili fanoušky veteránů na náměstí ve Městě Albrechticích, a pak vyrazili do Slezských Rudoltic užít si projížďku na osoblažské úzkokolejce.

Karel Loprais, český automobilový závodník a šestinásobný vítěz automobilových závodů Rallye Dakar.
Zemřel Karel Loprais, legendární závodník Monsieur Dakar, pohřeb bude v lednu

V dalších dnech je čekal výlet na Slezskou Hartu do Razové, kde mají letiště, parkoviště a přístav hned vedle sebe. Program Trofeo Nike 2021 pokračoval také v Moravskoslezkém Kočově, v Karlově Studánce i na dalších místech.

Karel Loprais se v září vydal do Jeseníků užít si jízdu aut veteránů Trofeo Niké. Setkal se  9. září 2021 s fanoušky veteránů na náměstí ve Městě Albrechticích a pak pokračoval úzkokolejkou Osoblažkou do Slezských Rudoltic.Zdroj: https://bruntalsky.denik.Karel Loprais, 9. září 2021.Zdroj: Deník/František Kuba

Všude vyhrávala hudba, davy fanoušků obdivovaly auta veterány a historické kostýmy. Karel Loprais na všechny strany rozdával úsměvy, ochotně se fotil se zájemci, podepisoval památníky, zdravil přátele a galantně pomáhal dámám při nastupování do veteránů i do vlaku.

Karel Loprais navždy zůstane motoristickou legendou.
Poslední rozhovor s Karlem Lopraisem: O čerpání vody z afrických studní i oslavě

Když byl obklopen davy, vyzařoval spokojenost člověka, který v požehnaném věku může bilancovat naplněný život. Jen když se vlak na Osoblažce rozjel a Karel Loprais na chvíli zůstal na otevřené plošině vagonu osamocený, zaleskl se v jeho očích zvláštní niterný smutek.

Trofeo Nike 2021 byl jeho poslední ročník.

Trofeo Nike, září 2021: