Ač nevelká, má Městská nemocnice v Odrách spádovou oblast kolem 35 tisíc pacientů. Má 38 lůžek na interním oddělení, z toho čtyři jsou na JIP, a 75 lůžek má léčebna dlouhodobě nemocných.

I to jsou důvody, proč se vedení nemocnice snaží o stale kvalitnější služby. „I nadále chceme profilovat ve všech našich odbornostech a soustavně zlepšovat kvalitu poskytované zdravotní péče, abychom mohli nabídnout našim pacientům nejmodernější diagnostické a léčebné metody,“ nechal se slyšet v nedávno publikovaném rozhovoru pro Novojičínský deník ředitel Městské nemocnice v Odrách Zdeněk Skařupa.
Jeden z dalších kroků ke zkvalitnění poskytovaných služeb učinila oderská nemocnice v minulých dnech. Její laboratoř klinické biochemie a hematologie získala Osvědčení o splnění podmínek Auditu I pro pracoviště klinické biochemie.

„Abychom mohli jako lůžkové zdravotnické zařízení provozovat vlastní laboratoř klinické biochemie a hematologie a provádět laboratorní vyšetření pro lůžkovou část nemocnice, ale i pro potřeby dalších ambulantních specialistů a praktických lékařů, bylo nezbytné úspěšně projít a splnit podmínky dané NASKL, což je Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně. Po důkladné a téměř rok trvající přípravě jsme úspěšně splnili náročné podmínky a získali potřebné osvědčení,“ uvedl pro Novojičínský deník ředitel Skařupa.

Ten také dodal, že současně se získáním osvědčení a zápisem do evidence v Registru klinických laboratoří NASKL byla laboratoř oderské nemocnice zapojena do programu zvyšování kvality ve zdravotnictví, garantovaného Ministerstvem zdravotnictví České republiky. „Osvědčení je platné dva roky. V brzké době se začneme připravovat na další, vyšší stupeň tohoto osvědčení. Ale už tím, co máme, jsme dosáhli zvýšení kvality a kreditu klinické laboratoře a splnili jsme podmínky požadované zdravotními pojišťovnami,“ uzavřel Skařupa.