Hlavní postavy seriálu tentokrát ztvárnila dvojice kriminalistů v podání Petry Špalkové (Magda Malá) a Jiřího Vyorálka (Martin Černý).

Tvůrci v čele se scenáristou Zdeňkem Zapletalem a režisérem Radimem Špačkem slibovali vyšetřování těch nejdrsnějších případů z moravskoslezského regionu. Natáčelo se nejen v Ostravě, ale i v Beskydech, u Těrlické přehrady, v Českém Těšíně a v dalších lokalitách v kraji.

Snímky z natáčení závěrečného dvanáctého dílu kriminálního seriálu České televize Stíny v mlze.
ANKETA: Krimi seriál z Ostravy Stíny v mlze skončil dramaticky. Líbil se vám?

Diváci společně s kriminalisti mohli nahlédnout do prostředí nejrůznějších sociálních skupin - od dětského gangu ze sídliště a youtubery, přes motorkáře nebo pašeráky, až po realitní makléře. A my vám nyní přinášíme malou rekapitulaci jednotlivých dílů včetně fotografií z jejich natáčení.

1. díl

V prvním díle se ústřední dvojice vyšetřovatelů dostane do prostředí ilegálních zápasů - VÍCE ZDE.

2. díl:

Druhý díl, na rozdíl od některých následujících, diváky opět zavedl přímo do ulic Ostravy a jejího nejbližšího okolí. Kriminalisté řešili násilná loupežná přepadení seniorů - VÍCE ZDE.

3. díl:

V třetím dílem se natáčecí štáb poprvé vydal i do nedalekých Beskyd. Na sedačkové lanovce v horách je totiž ráno objevena mrtvá recepční z nedalekého hotelu - VÍCE ZDE.

4. díl:

Ve čtvrté epizodě s názvem Prank se děj zčásti odehrával v nejnavštěvovanější mimopražské turistické lokalitě - v multifunkčnímu klubu Brickhouse, v areálu národní kulturní památky Dolní oblasti Vítkovice, vrah oběsil populárního youtubera - VÍCE ZDE.

5. díl:

Pátý díl představil ostravské sídliště Dubina, a to jako sociálně vyloučenou oblast, kde se srocují gangy ještě ani ne mladistvých, kteří okrádají místní podnikatele. Detektivové řešili ozbrojené loupežné přepadení v sídlištní večerce na Dubině a vraždu jejího vietnamského majitele - VÍCE ZDE.

6. díl:

Šestý díl diváky zavedl na pozemky rozšiřující se rezidenční čtvrti nedaleko obchodního centra Nová Karolina a kde před výstavbou nového bytového komplexu našel v zemi smrt muž na roxoru - VÍCE ZDE.

7. díl:

Při natáčení sedmého dílu krimiseriálu České televize Stíny v mlze filmaři opět zamířili za hranice Ostravy, tentokrát do Orlové - VÍCE ZDE.

8. díl:

V osmém díle kriminalisté zamířili opět na Karvinsko, tentokrát do Havířova. Hledali příčinu smrti ženy, která si libovala v tom, že na ni při sexu milenec mířil revolverem - VÍCE ZDE.

9. díl:

Devátý díl se natáčel v dalších známých lokalitách Moravskoslezského kraje – ve městě i v přírodě. V lomu v podbeskydské Řece byla nalezena dvě mrtvá těla v igelitu - VÍCE ZDE.

10. díl:

V desátém díle byli Magda Malá a Martin Černý přivoláni k případu, kdy během vyjížďky motorek dojde na trati v lesním úseku k nehodě jednoho z jezdců, který havárii nepřežije. Stopy po paralyzéru dokazují, že nešlo o nehodu, nýbrž o důmyslnou vraždu - VÍCE ZDE.

11. díl:

V předposlední, jedenácté epizodě seriálu s názvem Doba je na zahradě svého domu osmi ranami zastřelen důchodce. Z počtu vystřelených nábojů je zřejmé, že pachatel chtěl mít jistotu, že jeho oběť bude zaručeně mrtvá - VÍCE ZDE.

12. díl:

Děj včerejšího finálového dílu se tentokrát stočí na dosud nenavštívená místa Moravskoslezského kraje  - například k pěchotnímu srubu u Opavy a k bývalé léčebny v Kunově u Nových Heřminov - VÍCE ZDE.