Čilý stavební ruch panuje na mostě v Lubině, místní části Kopřivnice, od počátku května. Doprava se zde definitivně zastavila v 9 hodin ráno v úterý 9. května a poté se stavební práce na rekonstrukci mostu naplno rozjely. Po několikatýdenních komplikacích, kdy museli řidiči využívat zdlouhavých objízdných tras, si konečně budou moci oddychnout.

Jak před pár dny informovala kopřivnická radnice, automobily a další dopravní prostředky by se totiž měly po mostě opět prohánět už v tomto týdnu. „Most by měl být podle informací Správy silnic Moravskoslezského kraje zprůjezdněn ve čtvrtek 20. července, tedy zhruba měsíc před původně stanoveným termínem,“ uvedla mluvčí Kopřivnice Jana Hromočuková.

To stejné potvrdil rovněž místostarosta města Stanislav Šimíček, který je také garantem pro místní část Lubina. „Vedli jsme opakovaná jednání, aby byl most pro dopravu otevřen co nejdříve. Jsme rádi, že se nám to nakonec povedlo,“ pochvaloval si kopřivnický místostarosta.

Během více než dvouměsíčních prací na mostě došlo ještě k dalším opravám, konkrétně zde přibyl například nový chodník, který pěším zajistí větší bezpečnost při pohybu po komunikaci. „Obyvatelé Lubiny si často stěžovali a volali po bezpečném průchodu pro pěší. Ten nyní vznikl a chodci tak budou chráněni,“ okomentoval výstavbu nového chodníku Stanislav Šimíček.

Ačkoliv práce na mostě už finišují, řidiči i nadále musejí počítat s drobnými omezeními, a to zejména během sanace spodní části mostu. Předání zcela hotového díla je podle informací z radnice naplánováno na začátek září.