Slavnost města se tento rok zaměří na výročí některých novojičínských podniků. „Letošní Slavnost města připomíná také 220. výročí existence továrny na klobouky, proto jsme vyhlásili soutěž s tímto zaměřením,“ vysvětlila ředitelka Městského kulturního střediska Iva Pollaková. Registrovat se účastníci mohou 7. září od 13:00 do 14:30 na Masarykově náměstí. Vítěze soutěže ohlásí porota v 17:15 na hlavním pódiu.

„Nechceme organizovat přehlídku koupených klobouků. Porota proto bude upřednostňovat autorskou tvorbou. Tolerovat budeme i pokrývky hlavy, které soutěžící nevyrobili od základů doma, ale budou nějak zajímavě vyzdobené,“ doplnila Pollaková.

Veselí začne už v pátek 6. září odhalením busty kloboučnického továrníka Augistina Huckela a zahájením výstavy s názvem Nový Jičín – město komínů. Hlavní program bude pokračovat v sobotu, kdy vystoupí slavní hosté jako Marie Rottrová – Lady Soul nebo Ewa Farna. Návštěvníci se mohou těšit také na kostýmové průvody, videomapping a tradiční ohňostroj. Kromě továrny na klobouky letos slaví 120. výročí kavárna Heinrichshof, dnešní Hotel Praha.

Relaxační park se pro veřejnost otevře letos na podzim.
Přestavba zchátralého areálu: v bývalém letním kině už hučí vodopád