„Program bude mít dvaačtyřicet hodin, rozdělených do sedmi kurzů po šesti hodinách. V každém cyklu se uskuteční čtyři základní a tři specializované kurzy,“ přiblížili pořadatelé z Diakonie ČCE. Kurzy budou zaměřené na různá témata, která s péčí o seniory v domácím prostředí úzce souvisejí. Zájemci se tak dozví informace například o ošetřovatelství, sociálně právní problematice nebo o důležitosti fyzioterapie, chybět nebude ani praktický a nácvikový kurz.

NÁPLŇ KURZŮ

Jiná témata pak nabídnou specializované kurzy. „Ve specializované sekci kurzů se dotkneme problematiky péče o člověka s demencí, komunikace a také péče v závěru života,“ nastínila náplň těchto kurzů Pavla Zrunková z odboru sociálních věcí a zdravotnictví kopřivnické radnice. Zároveň dodala, že každý účastník si z kurzů odnese nejen potřebné rady a informace, ale navíc obdrží i různé pomocníky jako příručky, DVD nebo noviny Pečuj doma.

Pečovatelské kurzy se budou konat v zasedací místnosti číslo 266 ve druhém patře kopřivnického městského úřadu a pro účastníky budou zcela zdarma.

„Cyklus je financovaný z prostředků Evropského sociálního fondu a je tedy pro všechny účastníky zdarma,“ potvrdila mluvčí města Jana Hromočuková s tím, že přihlášky včetně dalších informací jsou k dispozici na webových stránkách www.pecujdoma.cz.

Přihlásit se do kurzů je možné také na telefonním čísle 730 816 756 anebo e-mailem na adrese janoskova@diakonievm.cz.

Ilustrační foto
Sociální pracovnice může být podvodnice