Petra Kvitová se narodila 8. března 1990 v Bílovci. Tenis začala hrát ve čtyřech letech na kurtech ve Fulneku a jejím prvním trenérem byl její otec Jiří.

Petra odmalička pilně trénovala a postupně začaly přicházet první úspěchy a vyhrané turnaje.

První turnaj vyhrála v sedmi letech a později získávala jeden mládežnický titul za druhým. V šestnácti letech přestoupila do Prostějova, stala se profesionální tenistkou a na konci roku už byla vyhlášena domácím talentem roku.

O dva roky později se probojovala do elitní padesátky světového žebříčku a v následující sezoně se v Hobartu radovala ze svého premiérového titulu na okruhu WTA.

Nahoru, dolů

Jak už to tak u mnohých sportovců bývá, tak i u fulnecké tenistky se střídají famózní zápasy s těmi slabšími, kdy musí bojovat nejen s tlakem médií, ale i různými zdravotními problémy. „Naučila jsem se, že když to nejde, tak se prostě musí vstát a znovu trénovat a makat, protože jenom to může člověka vyhodit zpátky nahoru. Potřebuju trpělivost a dál pořád stejně pracovat," prozradila svou filozofii levoruká bojovnice, jež si na odměnách vydělala již více než 17 milionů dolarů.

Svěřenkyně trenéra Davida Koryzy při své nedávné návštěvě Fulneku přiznala, že je její život trošku hektičtější. „Ale to je součást života, který vedu. Věřím, že to jednou skončí a bude to lepší," dodala ke své popularitě Petra Kvitová, jež od loňského roku chodí s hokejistou Radkem Meidlem. Jejími předchozími partnery byli tenista Radek Štěpánek či tenista Adam Pavlásek, který pochází z Bílovce.

Petra: Potřebuji si odpočinout

Pár dní před svými narozeninami se Petra Kvitová musela odhlásit z turnaje v Indian Wells.

„Jsem z toho hodně zklamaná, je to jeden z nejhezčích turnajů v sezoně," napsala na svém profilu na sociální síti tenistka, s dovětkem, že se už pár týdnů necítí nejlépe a nemůže hrát na sto procent.

„Cítím se unavená a potřebuju si odpočinout a nabít energii na další část sezony," dodala ve svém vzkazu fanouškům Petra Kvitová.