Podle nabídek práce to ale vypadá, že poptávka nemocnice po doktorech i mnoha dalších nelékařských zdravotnických pracovnících je velká.

Ale po pořádku. „Lidé nemusejí mít žádné obavy, oddělení pneumologie a ftizeologie Nemocnice Nový Jičín se rozhodně zavírat nebude,“ ubezpečuje veřejnost lékař Pavel Bartoš, předseda představenstva Nemocnice Nový Jičín. „Blížící se letní období je samozřejmě spjato s čerpáním řádných dovolených personálu, a proto je na dobu letních prázdnin logicky plánováno méně zákroků a hospitalizací. V žádném případě to však neznamená, že by péče o plicní pacienty nebyla zajištěna,“ poznamenává.

Ilustrační foto.
Potrubí ve Fulneku půjde do země bez kopání

Společnost AGEL provozující Nemocnici Nový Jičín, prostřednictvím své mluvčí uvádí, že personální situace se zde v posledním roce zlepšila. „Zdravotnické zařízení se podařilo významně personálně posílit. Nemocnice samozřejmě i nadále pracuje na náboru nových zaměstnanců, a průběžně tak posiluje personální stav napříč odděleními,“ sdělila Deníku Radka Miloševská, mluvčí zdravotnického holdingu AGEL.

Podle webových stránek Nemocnice Nový Jičín zdejší vedení shání lékaře do osmi oddělení, včetně vedoucích pozic právě na oddělení plicní a pak porodnické. Odborný personál se snaží Agel nalákat i údajným atraktivním nástupním bonusem a netýká se pouze lékařů. Náborový příspěvek až 30 tisíc korun může na některých odděleních získat i nově příchozí všeobecné sestry či porodní asistentky. Ostatně podívat se na kompletní a dlouhý seznam volných pracovních pozic může každý, konkrétně na webu Nemocnice Nový Jičín v sekci Kariéra.

Ilustrační foto
Seniorka z Nového Jičína přišla o peníze i šperky