Mnoho povyku pro nic. Tak by se v těchto dnech dala charakterizovat situace okolo kopřivnického letního stadionu. Jeho plánovaná přeměna v nové víceúčelové sportoviště, která již nepočítala se zachováním plochodrážního oválu, totiž v průběhu letošního roku nezačne.

Ačkoliv podle informací z radnice byly vyhlídky na opravu zastaralého sportoviště optimistické a projekt se těšil dokonce i přízně členů olympijského výboru, městu se na několikamilionovou finanční podporu z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy nakonec dosáhnout nepodařilo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Atraktivní ledovou plochou dráhu vidělo téměř 5 tisíc diváků

„V tuto chvíli se tak celý projekt odkládá, ale město s ním zkusí uspět v dalším kole, které by mělo být vyhlášeno nejspíš na podzim letošního roku,“ uvedla vedoucí odboru školství, kultury a sportu kopřivnické radnice Michaela Rašková a dodala, že se v současné době nechystá město na tak nákladný projekt uvolnit vlastní finanční prostředky. 

Rozhodnutí o nepřijetí dotace, o kterém se radnice dozvěděla na počátku tohoto měsíce, potěšilo asi nejvíce členy Autoklubu plochá dráha Kopřivnice a další příznivce ploché dráhy ve městě. Ti pro zachování plochodrážního oválu bojovali dokonce i peticí.

„V návaznosti na neúspěch žádosti o dotaci radnice opět jedná s plochodrážníky, kteří byli od začátku proti plánované rekonstrukci,“ informovala Jana Hromočuková, mluvčí kopřivnické radnice.

ČTĚTE TAKÉ: Kopřivnice chce zrušit ovál pro plochou dráhu. Její příznivci jsou ale proti

Členové motoklubu nyní chtějí závody na plochou dráhu pod Červeným kamenem navrátit a pokračovat tak v dlouholeté tradici tohoto sportu v Kopřivnici. „Zástupci klubu ploché dráhy oslovili vedení města s žádostí o uspořádání několika závodů, o jejichž umožnění se v současné době jedná,“ potvrdila mluvčí města.

Zatímco se kopřivnický letní stadion brzké obnovy nedočká, naopak tomu bude v případě hřiště u Základní školy 17. listopadu, které je vůbec posledním nezrekonstruovaným školním sportovištěm ve městě. Kopřivničtí zastupitelé dali projektu zelenou poté, co se ani napodruhé nesetkal s úspěchem v získání dotace z ministerstva pro místní rozvoj.

„Podporu pro zmíněné hřiště jsme bohužel nezískali a v seznamu náhradníků naše město figuruje až na třicátém místě, což nám dává jen velmi malou naději na to, že bychom peníze mohli získat,“ vysvětlil starosta Kopřivnice Miroslav Kopečný. Město tak na modernizaci školního hřiště vyčlení peníze ze svého rozpočtu, a to ve výši zhruba osm milionů korun.

„Chceme, aby všechny školy měly opravená hřiště a aby v rámci tělesné výchovy i odpoledních kroužků či družiny byly tyto prostory využívány k rozvíjení pohybových dovedností a volnočasovému vyžití našich dětí,“ doplnila Michaela Rašková s tím, že v průběhu nadcházejících týdnů chtějí vybrat zhotovitele stavby tak, aby mohli s rekonstrukcí hřiště začít co nejdříve.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kaplička bude opět zářit novotou

Zchátralý areál dostává šanci ožít