„Podstatou tohoto forenzního značení je to, že takto označené jízdní kolo je zaregistrováno nejen do databáze Městské policie Nový Jičín, ale i do celosvětové databáze výrobce forenzního značení, což odrazuje pachatele od krádeže jízdního kola, případně zjednodušuje pátrání po odcizeném jízdním kole," vysvětluje princip značení MP NJ.

To probíhá každé úterý a čtvrtek přímo na služebně v Divadelní ulici a zabere přibližně 20 minut. O možnostech forenzního značení a časech realizace značení se mají zájemci informovat na telefonních číslech 556768200 Ilona Majorošová, 556768360 Radim Šimůnek.

„Pro vlastní evidenci jízdního kola vezměte s sebou občanský průkaz, popř. doklad o nabytí kola. Kolo musí být čisté a suché. Z kapacitních důvodů si vyhrazujeme neoznačit jízdní kola, která jsou svou hodnotou a stavem pro značení neefektivní," doplňují strážníci s tím, že kvantita značení je omezená počtem pořízených značících sad a těch má novojičínská městská policie pro letošní rok přibližně pro 300 jízdních kol.

Tuto moderní možnost ochrany jizdních kol mohou také letos využívat obyvatelé Příbora. Bližší informace cyklisté z Freudova rodiště naleznou mimo jiné na webových stránkách příborské radnice. 

Po Novém Jičíně a Příboře si mohou nechat označit jízdní kolo také obyvatelé Frenštátu pod Radhoštěm.

Označit jízdní kolo si mohou nechat také obyvatelé Frenštátu pod Radhoštěm. Podle Hany Nedvědové, preventistky frenštátské městské policie, se jedná o pilotní projekt, městská policie bude mít k dispozici sto značících sad. Služba je bezplatná a je určena pro obyvatele města. Značit se bude ve služebně městské policie od 4. srpna. Zájemci se mohou telefonicky objednávat již nyní a podrobné informace naleznou na webových stránkách městské policie www.mpfrenstat.cz.