Maminky si nově v novojičínské porodnici mohou po vyčerpávajícím porodu dopřát do žaludku to, na co mají chuť. Nemocnice totiž nově zavedla pro ženy po porodu možnost výběru z několika jídel v rámci jídelníčku, a to jak u snídaní, tak u obědů.

Pro čerstvě kojící maminku, vysílenou po porodu, je důležitá vydatná strava, která vyhovuje i jejim chutím.

„Rozhodli jsme se proto nabídnout čerstvým maminkám možnost výběru z několika jídel, a to jak u snídaní, tak u obědů," říká vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Nový Jičín Bc. Marcela Bučko s tím, že maminky mají nově na výběr ze tří jídel v případě snídaní a dvou jídel v případě obědů.

Změny na porodním oddělení se netýkají pouze maminek, ale také jejich čerstvě narozených potomků. Nemocnice má k dispozici atestované červené poporodní bonding deky (Deka specificky navržená k podpoře raného kontaktu mezi matkou a dítětem).

„Poporodní kontakt kůže na kůži mezi maminkou a dítětem je nesmírně důležitý, stejně jako komfort dítěte, které potřebuje teplo a dotek příjemného materiálu. Pro tyto účely je oddělení nově vybaveno poporodními dekami, které jsou hebké, hřejí, a navíc červenou barvou připomínají dítěti známé prostředí uvnitř dělohy," vysvětlila novinku Radka Miloševská, mluvčí holdingu Agel, který provozuje nemocnici v Novém Jičíně.