Ten se majiteli chytrého mobilu zobrazí po zadání rodného čísla nebo v případě podnikatele identifikačního čísla do kolonky formuláře na webových stránkách města v sekci místní poplatky, viz odkaz https://www.novyjicin.cz/poplatky/ Služba ušetří občanům čas a umožní jim zjednodušení úhrady poplatků z pohodlí domova.

Oba poplatky, za psy i za sběr, přepravu, třídění a odstraňování komunálního odpadu se platí jednorázově, a to do 30. června 2021.

Platby lze provést bezhotovostním převodem na účet města, je možné je zaslat složenkou na adresu radnice Masarykovo náměstí 1/1, 741 01 Nový Jičín nebo je uhradit na pokladně úřadu na Divadelní ulici 1, kde je možné platit hotovostí nebo platební kartou.

Nový operační stůl.
Nemocnice Agel Nový Jičín pořídila nový operační stůl a nástroje

„Novinkou je úhrada přes QR kód. Občan nemusí na poštu ani na úřad, pouze zadá své rodné číslo do formuláře na webových stránkách města a kromě platebních údajů se mu zobrazí také černobílý čtverec se zakódovanými daty. Pomocí mobilní aplikace své banky ve svém mobilu naskenuje QR kód a potřebnou částku zaplatí. U platby za odpady prostřednictvím QR kódu je výše poplatku přednastavena na ročního sazbu a nezohledňuje nedoplatky nebo přeplatky z minulých let,“ řekl Zdeněk Petroš, vedoucí organizačního odboru na novojičínské radnici.

Za sběr, přepravu, třídění a odstraňování komunálního odpadu je roční poplatek pro každého občana 600 korun. Děti do jednoho roku věku jsou od něj osvobozeny. „U platby za psa přes QR kód není výše poplatku přednastavena a je nutno ji doplnit podle sazebníku, který se poplatníkovi po vyplnění formuláře na webu města zobrazí. V případě nedoplatku z minulých let je možné částku navýšit o potřenou sumu,“ vysvětlil informatik Jiří Kalinec.

Barbora Jánová
Hvězda Slunečné Barbora Jánová: Nejsem holka, co vyhledává pozornost bulváru

Chovatel psa, který bydlí se zvířetem v bytě, platí za něj tisíc korun za rok. Majitel psa, který žije v rodinném domě, tři sta korun. Osoby, pro které je jediným zdrojem příjmu invalidní, starobní, vdovský či vdovecký důchod, mají stanoven poplatek za psa v bytovém domě dvě stě korun, za psa u rodinného domu sto padesát korun. Držitelé průkazu ZTP nebo ZTP/P jsou od poplatku osvobozeni.