Vše začalo kolem 19. hodiny, když službu konající policisté chtěli zkontrolovat osobní automobil značky BMW, který jel po rychlostní komunikaci ve Starém Jičíně bezdůvodně v levém pruhu.

Policejní mluvčí René Černohorský uvedl, že řidič vozidla na policisty dávaná znamení k zastavení nereagoval a ujížděl přes Šenov u Nového Jičína.

Některé lázně už další klienty s vouchery od státu nepřijímají, oznamují to na svém webu
Do lázní s voucherem od státu? Manželé z Olomouce nepochodili

„Na Jermenkově ulici automobil odstavil a snažil se ihned utéci. Zakročující policisté dokonce museli ve vhodném, prázdném a zcela bezpečném prostoru užít varovného výstřelu. Ani na tuto skutečnost však muž nereagoval a kolem budovy vlakového nádraží na ulici K. Schwarze v Novém Jičíně utíkal dál. Zde však ztratil botu, zakopnul a upadl na zem,“ popsal stíhání muže René Černohorský.

Policejní hlídka muže zadržela a převezla na policejní oddělení. Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že zadržený osmadvacetiletý muž z Přerova má rozhodnutím Okresního soudu v Olomouci má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do října letošního roku.

Vojáci 71. mechanizovaného praporu Hranice si na Libavé vyzkoušeli nové taktické bojové simulátory.
Vojáci na Libavé poprvé vyzkoušeli nové soubojové lasery

Dále policisté zjistili, že se jedná o osobu v celostátním pátrání, na kterou Okresní soud v Přerově vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. „Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem policisté muže následně eskortovali a dodali do věznice,“ doplnil policejní mluvčí s tím, že muž je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. (ipa)