„V brzkých ranních hodinách zaznamenal pult centralizované ochrany narušení objektu,“ řekla na úvod k případu Darina Knižátková, tisková mluvčí novojičínské policie. Hlídka byla na místě během chvilky a hned jí bylo jasné, že ve školce je nezvaný host. Jedno z oken bylo totiž rozbité.

„Policisté z tohoto důvodu zajistili okolí objektu a na místo přivolali psovoda z oddělení služební kynologie v Novém Jičíně. Ten následně s devítiletým služebním psem Qvarem provedl vnitřní prohlídku objektu. Po propátrání několika místností, nalezl Qvar v herně mateřské školky pachatele, který se ukrýval mezi nábytkem,“ pokračuje mluvčí.

Jednalo se o šestatřicetiletého muže a při jeho zatčení museli policisté použít donucovací prostředky. Na služebně poté vyšlo najevo, že nejde o první přešlap dotyčného za hranici zákona. „Policisté zjistili, že zadržený byl již v minulosti za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen a odpykal si výkon trestu odnětí svobody. Za vloupání do mateřské školky mu nyní hrozí až tři roky za mřížemi,“ poznamenala Knižátková. 

Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák a další členové Rady Moravskoslezského kraje společně s frenštátským starostou Miroslavem Halatinem a ředitelem SFŽP Petrem Valdmanem seznámili novináře s průběhem a závěry jednání.
Radní Moravskoslezského kraje vyjeli pod Radhošť
Velikonoce za starých časů - tak se jmenuje vzdělávací program pro školy, který přichystalo muzeum v Příboře pro školky a první stupeň základních škol.
OBRAZEM: Děti se seznamují s historií Velikonoc