Příběh filmu vypráví o učiteli Janu Koblihovi, který se přistěhuje do městečka Kvítkov, kde to ale nebude mít vůbec jednoduché. „Čeká ho jeho první zaměstnání v místní škole, kde železnou rukou vládne paní zástupkyně Helena Kárná. Nakloněny novému panu učiteli nejsou ani děti ze 4. C, které se snaží pana učitele odradit od učení. Děti nejsou zlé, jen si přejí, aby se k nim vrátil jejich starý pan učitel, který se stal starostou," prozradil část příběhu režisér Pavel Vaňásek.

Aby toho nebylo málo, dostane se Janu Koblihovi lákavého dědictví, a to mlýn, jak už napovídá název celého filmu. Pokud by si ovšem někdo myslel, že lehké nabytí mlýna bude výhrou, mýlil se. Mlýn totiž není tak zcela opuštěný, jak by se na první pohled mohlo zdát. „Ve mlýně straší rarášek a navíc si na něj dělá zálusk darebák Venca Kolísko a jeho manželka Silvie," poznamenal režisér filmu. Ten bude vznikat hned v několika lokalitách regionu.

Vzpomínkový akt u památníku 108 obětí důlního požáru v Dole Dukla
Filmaři chtějí točit tragédie z regionu: minisérie Dukla 61 a film Metanol

Natáčet se bude na Novojičínsku konkrétně ve vodním mlýně v Loučkách u Oder a také v Příboře a ve Fulneku. Filmařské nádobíčko rozbalí filmaři ale také například v Hradci nad Moravicí, Vítkově, Budišově nad Budišovkou nebo v prostorách základní školy v Oticích na Opavsku. Tam se filmaři zabydleli jako první. K nám do okresu mají filmové štáby dorazit v nejbližších dnech, kulisy vodního mlýnu nedaleko Oder poslouží hercům a filmařům už zítra, a také první červencovou sobotu. Poté se dění přesune i do dalších avizovaných lokalit.

PREMIÉRA ZA ROK?

Na to, jak strastiplný příběh Honzy nakonec dopadne, si musí diváci ještě nějakou dobu počkat. „Pokud vše vyjde podle představ, bude premiéra filmu na domácí půdě za rok," doplnil na závěr Pavel Vaňásek, který se na Novojičínsko vrací po úspěchu pohádky Čertova skála, která shodou okolností před dvěma lety vznikala rovněž v prostorách vodního mlýnu Wesselsky v Loučkách u Oder.

Kompostování. Ilustrační snímek
Kompostéry: město se spojí s dalšími