Parkour, Míčovky, Gymnastické hrátky, Vědátor, Flétnička nebo Gravidjóga. To jsou jen některé názvy mnoha kroužků, na které se mohou těšit klienti Rodinného centra Provázek.

Jeho provozovatelé a spolupracovníci finišují s přípravou pestré nabídky, vhodné pro rodiče a děti, od těch choulících se ještě v maminčině bříšku až po ty školou povinné. Mezi novinky patří zahájení spolupráce s novojičínským Hotelem Praha.

„Nabídka je opět pestrá a zahrnuje i novinky, především pro mladší školáky. Děti se mohou těšit například na přírodovědně zaměřený „bádací" kroužek Vědátor, tanečně zaměřený kroužek pro slečny Tancuj! nebo na žádaný Parkour pohybový trénink, který děti učí zábavně překonávat překážky v městském i přírodním terénu. Nově je v nabídce zařazena i Jóga pro hyperaktivní děti," poodhalila program Provázku jeho vedoucí, Radka Filipíková, s tím, že samozřejmě nebudou chybět ani kroužky zaměřené na všeobecný pohybový rozvoj.

Novinka: Zelené klubko

Pro nejmenší děti a jejich rodiče je pak určen kroužek Klubko, který se zaměřuje na všeobecný rozvoj dítěte, a to již od dvou měsíců věku do tří let. Novinkou je pak Zelené Klubko, kdy děti od osmnácti měsíců budou s rodiči a lektorkami trávit co nejvíce času venku a budou se věnovat různým aktivitám, jež budou zaměřeny na posílení vztahu dětí i rodičů k přírodě a jejím zdrojům a budou mimo jiné vycházet i z myšlenek Montessori pedagogiky.

Rodičům nabízí Provázek oblíbenou předporodní přípravu, gravidjógu a cvičení pro těhotné, ale protáhnout své tělo mohou i ostatní dospělí, ať už na pilates, fitness cvičení, hodinách proti bolestem zad vedených fyzioterapeutem nebo také nově na cvičeních pro seniory.

Rodinné centrum Provázek, respektive jeho provozovatel, občanské sdružení Proficio, navázalo spolupráci s provozovatelem Hotelu Praha v centru Nového Jičína, s nímž uzavřelo partnerskou dohodu. „Na jejím základě společně připravují atraktivní dětský koutek, který bude denně otevřen malým hostům kavárny ke hře, ale bude uzpůsoben také pro pořádání rodinných zábavných akcí, divadélek či workshopů, včetně kurzů vaření pro rodiče," dodává Radka Filipíková.