VYBRAT REGION
Zavřít mapu

První letošní koštování pálenek se uskutečnilo v Hůrce

Jeseník nad Odrou-Hůrka - Asi vůbec první letošní soutěž v koštování pálenek se uskutečnila před několika dny v Hůrce, místní části Jeseníku nad Odrou, pod názvem O nejlepší horeckou pálenku.

30.1.2013
SDÍLEJ:

Odborná komise postupně okoštovala devatenáct vzorků hůreckých pálenek.Foto: Archiv SDH Hůrka

Soutěž o nejlepší pálenku letos uspořádali již podruhé členové Sboru dobrovolných hasičů Hůrka. „Rozhodli jsme se loni, že si tady budeme dělat svoje hůrecké kolo. Vítěz pak jde do soutěže do Jeseníku nad Odrou, odkud postupují nejlepší do finálového kola soutěže o nelepší pálenku Regionu Poodří, na Pooderské koštování. My to tady bereme jako další kulturní akci," uvedl Daniel Glogar, jenž je druhým místostarostou hůreckého hasičského sboru a zároveň předsedou osadního výboru v Hůrce.

Sedmičlenná porota dostala k hodnocení celkem devatenáct anonymních vzorků. Podle pravidel soutěže musel každý zájemce přinést tři decilitry své pálenky. Na stole se tak postupně objevilo jedenáct druhů slivovice, čtyři jabkovice, dvě hruškovice, jedna pálenka z kdoulí a jedna z rynglí. Jedna jabkovice byla už letošní, jinak byly pálenky tak napůl loňské a předloňské. „Jak je ta pálenka stará, to neřešíme. Loni třeba švestek nebylo. Jsme malá obec, u nás by to nešlo jinak dělat," poznamenal Daniel Glogar.

Každý porotce měl k dispozici maximálně pět bodů, které mohl přidělit jednotlivým vzorkům v kategoriích chuť, čich a celkový dojem. Nejvíce bodů nakonec získala slivovice od Jany Glogarové, a to 82 ze 105 možných. Jen o bod méně získaly shodně slivovicové vzorky Daniela Glogara a Pavla Šuffnera. „Prvních pět soutěžících získalo pěkné ceny, za což musím poděkovat sponzorům," podotkl Daniel Glogar.

Nejlepší hůrecké pálenky tak postoupily do koštování v Jeseníku nad Odrou. Jestli mají šanci uspět? „V loňském roce tady byl druhý pan Rusek, v Jeseníku byl první. V Bartošovicích pak skončil na pěkném šestém místě," uzavřel Daniel Glogar.

Autor: Ivan Pavelek

30.1.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 22 000 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař/ka. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 22000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: z: 7.3.2017 a: 14.6.2018, Nástup možný ihned., Kontakt: Jiří Lacina tel.:603/ 483 401. Pracoviště: Jiří lacina - starojická pizza, 742 31 Starý Jičín. Informace: Jiří Lacina, +420 603 483 401.

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 14 900 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař/ka - pizzař/ka. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 14900 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: z: 12.6.2018, místo vhodné i pro zaměstnaneckou kartu , , požadujeme spolehlivost, snahu a zájem o práci, nabízíme přátelský kolektiv, hezké pracovní prostředí; výhodou je znalost ruského a ukrajinského jazyka; osobní schůzka po telefonické domluvě, v případě zájmu kontaktujte p. Levko - vedoucí kuchyně. Pracoviště: U veterána s.r.o., Markova, č.p. 651, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm. Informace: Nelya Levko, +420 702 071 320.

Doprava a logistika - Doprava a logistika Pomocní pracovníci v dopravě a 500 Kč

Pomocní pracovníci v dopravě a skladování Výpomoc při zásobování, manipulace s koberci KOBERCE TREND Kopřivnice. Požadované vzdělání: bez vzdělání. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 500 kč, mzda max. 1000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Místo výkonu práce: Štramberská 192, Kopřivnice. Kontaktní osoba, p. Šušla, tel. 556801394. NEVHODNÉ PRO MLADISTVÉ, tato práce je pouze pro fyzicky zdatné uchazeče, neboť se jedná o manipulaci s břemeny, s koberci a dalším zbožím při závozu prodejny, 95,-Kč/hod, doba dle potřeby. Bližší informace přímo na prodejně KOBERCE TREND Kopřivnice. Pracoviště: Limex čr, s.r.o. - 026 - koberce trend kopřivnice, Štramberská, č.p. 192, 742 21 Kopřivnice. Informace: -, .

Doprava a logistika - Doprava a logistika Řidič skupiny B 17 000 Kč

Řidiči osobních a malých dodávkových automobilů (kromě taxikářů a řidičů dopravy nemocných a raněných) Řidiči pro rozvoz pizzy. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: z: 9.8.2017 a: 14.6.2018 Požadavky: ŘP sk. B, Kontakt: telefonicky na č.: 603 483 401. Pracoviště: Jiří lacina - starojická pizza, 742 31 Starý Jičín. Informace: Jiří Lacina, +420 603 483 401.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Videosouhrn 16.–17. června 2018

S šedesáti kily na Sněžku a Nazareth s Masarykem v Havířově: videa víkendu

Archeolog Zbyněk Moravec v rozhovoru pro Deník.

Ostravský archeolog Zbyněk Moravec: Cílem není najít poklad drahých kovů

OBRAZEM: Ve městě je nový herní areál

Nová hřiště i herní prvky mají od pátku 15. června oficiálně k dispozici obyvatelé a návštěvníci Nového Jičína.

Zmar tisíce opilostí, Havířov v květu a Třebíč v UNESCO: zhlédněte videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v pátek 15. června 2018.

Do podzimu čeká řidiče na silnicích peklo. Na rekonstrukce má kraj 1,2 miliardy

Stavební ruch na cestách v kraji bude až do konce října mimořádný, vyžádá si uzavírky a mnohá dopravní omezení. Téměř 105 milionů korun ze svého rozpočtu, 215 milionů od státu a 941 milionů korun z evropských fondů dá letos Moravskoslezský kraj na rekonstrukce a modernizace silnic II. a III. třídy.

Stovky litrů nafty ukradl z bagru zloděj na Odersku

Případ krádeže pohonných hmot zavedl na začátku týdne oderské policisty do kamenolomu v Jakubčovicích nad Odrou.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT